Foto: nazarboncuk
Turecký recept na pór s olivovým olejom. Pırasa (čítaj prasa)=turec. pór
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pór umyjeme, a nakrájame na malé kúsky cca 1 cm kocky. Mrkvu nakrájame na šikmé plátky. Ryžu opláchneme v studenej vode.
-
2
Do hrnca vložíme pór a chvíľu dusíme.
-
3
Pridáme lyžicu paprikovej pasty (môžete vynechať), a na kúsky nakrájanú mrkvu. Osolíme, okoreníme. Zalejeme asi 1 dcl vody a dusíme asi 5 min.
-
4
Potom pridáme umytú ryžu, premiešame, zalejeme vodou aby zakrývala zeleninu, prikryjeme a pomaly dusíme až bude ryža mäkká.
-
5
Hotové jedlo ochutíme šťavou z jedného citróna, prípadne dosolíme podľa chuti. Ja pridávam aj trocha chilli vločiek aby to malo trocha "grády" :) Podávame s pečivom, je chutné aj mierne vychladené.
@hubat á veru aj ja som najprv hľadala prasa :-DDD
ukladam, podla mna by to bolo aj dobre ako priloha k nejakemu na prirodno urobenemu masku :-)
Aj mne sa páči, vyskúšam možno ešte dnes večer
Btw - Turecko milujem, zial spoznala som ho len ako dovolenkar, no tak ma to chytilo, ze som sa naucila asi tri lekcie z turectiny :D Samozrejme, slovicka su uz zabudnute, no Tvoje receptiky ma vracaju k spomienkam ;)
Teşekkür ederim!