Prasa fotorecept

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 20. mája 2011

Turecký recept na pór s olivovým olejom. Pırasa (čítaj prasa)=turec. pór

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (väčší)
3 ks
3-4 PL
5-6 PL
1 ks
1 PL (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Pór umyjeme, a nakrájame na malé kúsky cca 1 cm kocky. Mrkvu nakrájame na šikmé plátky. Ryžu opláchneme v studenej vode.

    Prasa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnca vložíme pór a chvíľu dusíme.

    Prasa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme lyžicu paprikovej pasty (môžete vynechať), a na kúsky nakrájanú mrkvu. Osolíme, okoreníme. Zalejeme asi 1 dcl vody a dusíme asi 5 min.

    Prasa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme umytú ryžu, premiešame, zalejeme vodou aby zakrývala zeleninu, prikryjeme a pomaly dusíme až bude ryža mäkká.

    Prasa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové jedlo ochutíme šťavou z jedného citróna, prípadne dosolíme podľa chuti. Ja pridávam aj trocha chilli vločiek aby to malo trocha "grády" :) Podávame s pečivom, je chutné aj mierne vychladené.

    Prasa (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

evas13
Jednoduchý a dobrý, určite vyskúšam. :)
@hubat á veru aj ja som najprv hľadala prasa :-DDD
isabellafly
@hubata precitaj si aj uvod k receptu a zistis ;-)
ukladam, podla mna by to bolo aj dobre ako priloha k nejakemu na prirodno urobenemu masku :-)
babidka
a naco maso ? :-) je to dobre take ake je.....aspon pre mna:-)
mamimna





Aj mne sa páči, vyskúšam možno ešte dnes večer
darea
Veľmi sa teším, že som natrafila na tvoje recepty. Tureckú kuchyňu mám veľmi rada.
nazarboncuk
no supiš dievčatá, teším sa že sa vám recept páči. Je to jednoduché a rýchle jedlo. A dietne ;)takmer ako všetky v tureckej kuchyni..s výnimkou sladkostí...tie su až hriešne sladké a dobré.. kto bol v turecku a ochutnal urcite mi dá za pravdu
jarco
Nielen dievčatám sa páčia takéto recepty :-) Tvoje jedlá nemajú chybu, fotky neskutočné, budem skúšať.
evanaaa
To je také pórkové rizoto, žiaľ, môj muž nesmie vidieť kusy cibule, neviem, či aj pórik by mu preto vadil, takže môžem obdivovať len na obrázku.
tornadolue
Mňa zmiatol názov a úplne som tvoj recept odignorovala :) Ale už som v obraze a aj ja ukladám.
foska
Aj ja som to skoro prehliadla :) Nastastie som si docitala uvod a mam o dalsi recept v KK viac.
Btw - Turecko milujem, zial spoznala som ho len ako dovolenkar, no tak ma to chytilo, ze som sa naucila asi tri lekcie z turectiny :D Samozrejme, slovicka su uz zabudnute, no Tvoje receptiky ma vracaju k spomienkam ;)
sjuz
zaujal ma názov, a potom som bola už len veľmi milo prekvapená! super! ukladám:)
marikasu
Pekný recept, takéto jedlá mám rada, mäso veľmi nemusím :)
svetlana9
a keďže som nevedela čo dnes uvariť, tak už viem - díky za nápad
eunika
tento receptík som kvôli nazvu preskočila,klikla som len tak náhodou,a neľutujem,vyzerá super,vyskúšam.
garanco
V prehľade receptov to vyzeralo naozaj ako niečo z bravčového mäsa, ale úvod mi potvrdil pravdu, že... čítaj pozorne až do konca. Páči sa mi toto jedlo, určite vyskúšam, možno si ho dám v lete aj na dovolenke - v Turecku
garanco
Tak- dnes bolo prasa- pirasa - na obed, urobila som presne podľa receptu a keďže som obedovala sama, na zvyšok som chodila do 17.hod. Vôbec k tomu netreba pečivo (veď načo toľko chleba!) Výborný recept, ďakujem!
garanco
Milá Ela, toto jedlo sme si obľúbili (urodilo sa nám dosť pekného póru), tak ho varím častejšie, ale včera som ho "vylepšila" - podávala som ho namiesto s chlebom so studeným kuracím rezňom - nemalo to chybu!!!
Teşekkür ederim!
tamik
a ja už viem čo budem mať zajtra na obed :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia