Jahňacie kotletky s tlačenými zemiakmi a tymianovým demi glace
Peter Rupčík
šéfkuchár reštaurácie Diplomat v Bratislave, 17. augusta 2012
šéfkuchár reštaurácie Diplomat v Bratislave, 17. augusta 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Jahňací hrebienok odblaníme a dôkladne umyjeme. Je dobré nechať mäso pár hodín marinovať s olivovým olejom a cesnakom.
- 2
Mäso sprudka opečieme z obidvoch strán a vložíme do rozohriatej rúry na 190 °C a pečieme približne 7 minút.
- 3
Uvarené zemiaky rozpučíme a orestujeme na cibuľke, pridáme farebné korenie a soľ.
- 4
Hovädzí vyvar zredukujeme na polovicu a šťavu pridáme k mäsu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu