Jahňacie kotletky s tlačenými zemiakmi a tymianovým demi glace

Peter Rupčík
šéfkuchár reštaurácie Diplomat v Bratislave, 17. augusta 2012
Jahňacie kotletky s tlačenými zemiakmi a tymianovým demi glace
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
640 g
40 ml
15 g
6 g
60 g
160 g
12 g
200 ml, silný
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Jahňací hrebienok odblaníme a dôkladne umyjeme. Je dobré nechať mäso pár hodín marinovať s olivovým olejom a cesnakom.

  2. 2

    Mäso sprudka opečieme z obidvoch strán a vložíme do rozohriatej rúry na 190 °C a pečieme približne 7 minút.

  3. 3

    Uvarené zemiaky rozpučíme a orestujeme na cibuľke, pridáme farebné korenie a soľ.

  4. 4

    Hovädzí vyvar zredukujeme na polovicu a šťavu pridáme k mäsu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia