Foto: pusta
Na Veľkú noc, ale aj v iné sviatky, dobre padne luxusnejšia sladká bodka za sviatočným obedom. Ponúkam Vám svoj vlastný a u nás doma Zobraziť celý popisNa Veľkú noc, ale aj v iné sviatky, dobre padne luxusnejšia sladká bodka za sviatočným obedom. Ponúkam Vám svoj vlastný a u nás doma aj úspešný recept na jej prípravu, ktorá je skutočne jednoduchá a rýchla. Výhodou tejto prípravy je, že nemusíte mať doma zmrzlinovač, postačí mraznička. Použité vanilkové lusky použijeme na prípravu domáceho vanilkového cukru.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny. Dobre vychladenú smotanu vymiešame s práškovým cukrom do hladka a pridáme do nej vyškriabané zrniečka z dvoch vanilkových luskov. Zrniečka získame tak, že vanilkové lusky prekrojíme ostrým nožom po dlžke na polovicu a pomocou noža vyškriabeme dreň.
-
2
Zmes ušľaháme pomocou elektrického šľahača do polotuha.
-
3
Ušľahanú zmes vložíme do mrazničky a každú pol hodinu premiešame vidličkou, aby sa nevytvorili kryštáliky a aby sa zmes mrazila rovnomerne. Celý proces mrazenia zmesi na zmrzlinu trvá cca 4 hodiny. Vyberieme z mrazničky niekoľko minút pred podávaním a porcujeme do zmrzlinových pohárov, kornútikov alebo na dezertné taniere. Takto pripravená zmrzlina je naozaj tá pravá vanilková a neobsahuje žiadne umeliny ako vanilín. Vyškriabané vanilkové lusky nevyhadzujeme, ale zapichneme do práškového alebo kryštáľového cukru, nádobu uzavrieme a prevoňaním cukru získame domáci vanilkový cukor.
Diskusia k receptu