Domáca, vanilková zmrzlina fotorecept

pusta - fotkapusta, 21. marca 2011
Domáca, vanilková zmrzlina (fotorecept)
Foto: pusta

Na Veľkú noc, ale aj v iné sviatky, dobre padne luxusnejšia sladká bodka za sviatočným obedom. Ponúkam Vám svoj vlastný a u nás doma Zobraziť celý popisNa Veľkú noc, ale aj v iné sviatky, dobre padne luxusnejšia sladká bodka za sviatočným obedom. Ponúkam Vám svoj vlastný a u nás doma aj úspešný recept na jej prípravu, ktorá je skutočne jednoduchá a rýchla. Výhodou tejto prípravy je, že nemusíte mať doma zmrzlinovač, postačí mraznička. Použité vanilkové lusky použijeme na prípravu domáceho vanilkového cukru.

1 dávka
porcia
15 minút
príprava
360 mrazenie v mrazn minút
tepelná úprava

Suroviny

750 ml
2 ks
7 a 1/2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny. Dobre vychladenú smotanu vymiešame s práškovým cukrom do hladka a pridáme do nej vyškriabané zrniečka z dvoch vanilkových luskov. Zrniečka získame tak, že vanilkové lusky prekrojíme ostrým nožom po dlžke na polovicu a pomocou noža vyškriabeme dreň.

    Domáca, vanilková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmes ušľaháme pomocou elektrického šľahača do polotuha.

    Domáca, vanilková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ušľahanú zmes vložíme do mrazničky a každú pol hodinu premiešame vidličkou, aby sa nevytvorili kryštáliky a aby sa zmes mrazila rovnomerne. Celý proces mrazenia zmesi na zmrzlinu trvá cca 4 hodiny. Vyberieme z mrazničky niekoľko minút pred podávaním a porcujeme do zmrzlinových pohárov, kornútikov alebo na dezertné taniere. Takto pripravená zmrzlina je naozaj tá pravá vanilková a neobsahuje žiadne umeliny ako vanilín. Vyškriabané vanilkové lusky nevyhadzujeme, ale zapichneme do práškového alebo kryštáľového cukru, nádobu uzavrieme a prevoňaním cukru získame domáci vanilkový cukor.

    Domáca, vanilková zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

julica
Super vyzerá tá zmrzlina. Už pre rokmi som sa snažila vyrobiťč zmrzlinu, pamätám si, že skoro v každom recepte ma odradili slová "a zmes vlejeme do zmrzlinového stroja". Skúsim podľa teba, vďaka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia