Avokádová salsa s grilovaným lososom fotorecept

tizian1cat - fotkatizian1cat, 29. januára 2011

Ryby milujem. Môžem ich jesť na akýkoľvek spôsob. Najradšej bez akejkoľvek prílohy, len s rôznymi šalátmi. Nápad na túto salsu som našla na webe, Zobraziť celý popisRyby milujem. Môžem ich jesť na akýkoľvek spôsob. Najradšej bez akejkoľvek prílohy, len s rôznymi šalátmi. Nápad na túto salsu som našla na webe, ako ovocie tam bolo použité mango. To som nemala, zato na parapete v spálni mi rastú mandarinky...:-)))

4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks, filety
1 ks,polozrele
2 ks, menšie
1 ks , menšia
8 ks
1/2 ks
1/2 ks
1 hrsť
z 1  mandarínky
z 1  citróna
1 stonka




Postup

  1. 1

    Lososa som pokvapkala citrónovou šťavou, posolila, okorenila a dala opiecť na troche olivového oleja na grilovaciu panvicu. Kým sa pražil, pripravila som si salsu. Ako som uviedla, mandarinky mi stačilo obrať z okenného parapetu

    Avokádová salsa s grilovaným lososom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ošúpané a kože zbavené mandarinky si nakrájame na drobné kúsky.

    Avokádová salsa s grilovaným lososom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nadrobno nakrájané cherry paradajky a pol červenej papriky...

    Avokádová salsa s grilovaným lososom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme pokrájanú červenú cibuľu...

    Avokádová salsa s grilovaným lososom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a polovicu chilli papriky, ktorú sme predtým zbavili semienok.

    Avokádová salsa s grilovaným lososom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ošúpeme si avokádo, nakrájame ho na kocočky a ihneď polejeme šťavou z jednej mandarinky a polovice citrónu. Zmiešame so zeleninou v miske a pridáme posekanú koriandrovú vňatku. Pridala som aj nakrájanú jednu zelerovú stonku.

    Avokádová salsa s grilovaným lososom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Este osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením. Salsa vonia aj chutí skvelo. Čerstvý koriander sa dá nahradiť pretržlenovou vňaťou, ale chutí to už trochu inak. Na tanieri položíme filet lososa a navrstvíme salsu. Ľahodná chuť a vôňa nám pripomenie čas leta a báječných dovoleniek.

    Avokádová salsa s grilovaným lososom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

julica
tento recept mi pripomina dve zahady : 1. ako sa daju vypestovat take nadherne mandarinky doma 2. ako sa supu mandarinkove mesiaciky do kompotu? KK
tizian1cat
@julica :1.mandarinka z Hornbachu, nejaké už mala, ostatne dokvitli a dorástli.:-))). 2.Ja som zvládla ošupať len jednu mandarinku, nabudúce dám broskynu,xixixi.
tinca
@tizian1cat žasnem výborné chleby,bagety, psík, náročné povolanie a ešte pestuješ aj mandarínky, krásny rcp
2010
vyborne , len nam sa to tu lahsie robi leto je tu cely rok...
alexdidi
Všetky ingrediencie mám, len koriander dokúpim a vyskúšam, lebo vyzerá dobre...iba tá mandarinka nebude z parapetu....
dida99
tizian1cat, zistila som, že najviac uložených receptíkov v KK mám od Teba :-)
dajanca
recept ako stvorený na "delenú stravu"... teda bez tej mandarínky...
vďaka :-)
tizian1cat
@dida99 :to je velká poklona, @dajanca :tá mandarínka bola kysla ako šľak, pokiaľ sa nemýlim, citrusové plody sa mohli v bielkovinové dni..ale rôzne delenia potravín kolovali, takže nie som si viac istá..:-)))
janger
@tizian , krasne, ako obrazok. A tie mandarinky su nadherne!!! @julica , keby si vedela ako sa 'supu' mandarinky do kompotov, tak by ti od nich odpadla chut! Ja tie kompoty uz teda nekupujem! :-(
cica2
tak tento recept nemá chybu, krásne nafotené a musí byť to výborné!!! Takže ukladám do svojej kk, kedže ryby ľúbime, mňam:)
janger
@julica , videla som film, ako to robia. Sama chemikalia! Mandarinky sa 'odkozuju' v chemickych bazenoch. Chemikalia podobna tomu, co sa pouziva na precistenie upchateho potrubia. A potom to ide do dalsieho chemickeho bazenu na zneutralizovanie tej predchadzajucej chemikalie. Zevraj zdravotne je to potom uplne neskodne...No, ale dakujem. Ja ich uz teda nekupujem. Brrrr:-(!!! @tizian , prepac, ze som toto do tvojho pekneho receptu zamiesala.
tizian1cat
@janger :myslela som si, ze tam bude nejake
"svinstvo", zo skoly sme boli na brigáde v Znojme, kde sme robili kapustové saláty a rajcinový pretlak. Odvtedy som nekupila ziadnu sterilizovanu zeleninu ani kompót.
martina34
no pekne, párkrát som mandarínky v plechovke kúpila, ale po tomto, čo tu píšeš, určite už v živote nekúpim
tinacarina
Ja som nejaky cas stravila v Taliansku,vo firme kde sa triedia a balia jablka na vyvoz............mozem povedat len jedno.....ak si chcete dat jablcko,najprv umyvat,umyvat,umyvat..........:)))
tizian1cat
@tinacarina : más svatu pravdu, u nas v TESCO som teraz kupila nádherné jablká z Rakuska, po 2 týzdnoch pri izbovej teplote zostali rovnako tvrdé a stavnaté...uz ich viackrát urcite nekúpim, kedysi sme sami doma pestovali jab´lcka, takze si ani nechcem predstavit, aká chemia drzi to jablko zo Stajerska pokope.
slecna1122
dneska som pripravila.....super chuti....salsa ma sladko-slanu chut.....ale perfektne chuti.oplati sa vyskusat....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia