Avokádová salsa s grilovaným lososom fotorecept
Foto: tizian1cat
Ryby milujem. Môžem ich jesť na akýkoľvek spôsob. Najradšej bez akejkoľvek prílohy, len s rôznymi šalátmi. Nápad na túto salsu som našla na webe, Zobraziť celý popisRyby milujem. Môžem ich jesť na akýkoľvek spôsob. Najradšej bez akejkoľvek prílohy, len s rôznymi šalátmi. Nápad na túto salsu som našla na webe, ako ovocie tam bolo použité mango. To som nemala, zato na parapete v spálni mi rastú mandarinky...:-)))
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks, filety |
|
1 ks,polozrele |
|
2 ks, menšie |
|
1 ks , menšia |
|
8 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
|
|
|
|
1 hrsť |
|
z 1 mandarínky |
|
z 1 citróna |
|
|
|
1 stonka |
|
Postup
-
1
Lososa som pokvapkala citrónovou šťavou, posolila, okorenila a dala opiecť na troche olivového oleja na grilovaciu panvicu. Kým sa pražil, pripravila som si salsu. Ako som uviedla, mandarinky mi stačilo obrať z okenného parapetu
-
2
Ošúpané a kože zbavené mandarinky si nakrájame na drobné kúsky.
-
3
Pridáme nadrobno nakrájané cherry paradajky a pol červenej papriky...
-
4
Pridáme pokrájanú červenú cibuľu...
-
5
a polovicu chilli papriky, ktorú sme predtým zbavili semienok.
-
6
Ošúpeme si avokádo, nakrájame ho na kocočky a ihneď polejeme šťavou z jednej mandarinky a polovice citrónu. Zmiešame so zeleninou v miske a pridáme posekanú koriandrovú vňatku. Pridala som aj nakrájanú jednu zelerovú stonku.
-
7
Este osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením. Salsa vonia aj chutí skvelo. Čerstvý koriander sa dá nahradiť pretržlenovou vňaťou, ale chutí to už trochu inak. Na tanieri položíme filet lososa a navrstvíme salsu. Ľahodná chuť a vôňa nám pripomenie čas leta a báječných dovoleniek.
vďaka :-)
"svinstvo", zo skoly sme boli na brigáde v Znojme, kde sme robili kapustové saláty a rajcinový pretlak. Odvtedy som nekupila ziadnu sterilizovanu zeleninu ani kompót.