Jeseň na tanieri (pečená paprika plnená kuracím mäsom) fotorecept
Foto: petullka
Neskutočne skvelá sladká chuť papriky v kombinacii so slanou kuracinou, šťavnaté, mňam. Recept našiel manžel na YouTube, ale video bolo v azbuke, tak ani Zobraziť celý popisNeskutočne skvelá sladká chuť papriky v kombinacii so slanou kuracinou, šťavnaté, mňam. Recept našiel manžel na YouTube, ale video bolo v azbuke, tak ani neviem ako sa to presne volalo. Je tam sezónna zelenina, preto mi napadla ta jeseň, aj farebne to ladí.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
2 PL (alebo crème fraîche) |
|
1 PL |
|
70 g |
|
1 ks |
|
70 ml |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
Príloha: | |
1 ks (sladký zemiak) |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Papriky umyjeme, prerežeme na polovice a očistíme.
-
2
Kuracie mäso nakrájame na menšie kocky a orestujeme v panvici s horúcim olejom, osolíme, ochutíme korením na kura, pár minút pražíme, posypeme hladkou múkou a chvíľku zase popražíme. Pridáme kyslú smotanu, zamiešame, prilejeme vodu a na malom plameni chvíľu varíme a miešame, kým nám to pekne nezhustne. Ja som pridala aj troška sladkej chilli omáčky. A smotanu mám takú tu vega, teda nie živočíšnu, keďže momentálne nemôžem nič z kravského mlieka, ale musím uznať, že chutí prekvapivo dobre.
-
3
Malý plech som si vymazala olejom, poukladala naň papriky a do nich dala pripravené mäso.
-
4
Posypala som nastrúhaným syrom (mne zase veganským) a naukladala kúsky paradajky. Dala som piecť do rúry.
-
5
Ako prílohu som zvolila kašu z batatu (nakrájaný batat som varila 15-20 minút v osolenej vode, scedila, popučila a pridala kúsok masla a tej vega smotany). No a ružičkový kel - kúsok slaniny som nakrájala na kocky, opražila, pridala očistený a prepolený kel, takých 5 minút restovala, potom som ho osolila, okorenila a dala kúsok sušeného cesnaku, podliala vodou, prikryla pokrievkou a dusila asi 10 minút a nakoniec som zase pridala kúsok tej smotany.
Diskusia k receptu