Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi
Červené repy zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny. Po upečení...
Huspenina teraz aj s údeným mäsom
U nás veľmi obľúbená huspenina a robím ju len s čerstvého mäsa, teraz som pridala aj...
Hospodský guláš
Názov hospodský pochádza z originál receptu na jednom českom webe. Keďže sa slovenských krčiem táto ich...
Polievka z červenej šošovice
Červená šošovica neobsahuje takmer žiadne tuky, je vynikajúcim zdrojom vlákniny, má vysoký obsah bielkovín, ...
Kyselica
Ježíšek mně nadělil Kuchařku z Valašska. To jsem nemohl nechat jen tak a hned jsem četl....
Vianočná polievka
Je to nenáročné a pomerne rýchlo uvarené. A je to bez mäsa. Že vraj je...
Cestoviny s opečenou cibuľou a dusenou fazuľou
Dusená zelená fazuľa, opečená cibuľa, cesnak a strúhaný syr... výborná kombinácia :-) Veľmi chutné...
Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami
Variant klasiky slovenskej kuchyne som tentoraz obohatil „pikantériou” z jalopeño a salsy, ktorú podľa potreby hravo...
Úžasné Bounty guľky
Úžasné, pretože takto reagovali tí, ktorí guličky ochutnali. Nie sú náročné na prípravu,...
Tekvicové rizoto
Rizoto je obľúbené skoro všade. A niet sa čomu diviť: je to jednoduché, zdravé a...
Kalerábový eintopf s mäsovými guľkami
Zeleninu očistíme, mrkvu a kaleráb nakrájame na 1 cm hrubé hranolčeky, zemiaky na väčšie kocky a cibuľu nadrobno.
Krupoto s mletým mäsom a so špenátom
Poznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie...
Fasolakia - zelené fazuľky po grécky
Existuje veľa variácií, ja vám ponúkam túto, čo robíme my doma. Jednoduché, celkom...
Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...
Fazuľový prívarok
Pozeral som či tu už taký recept je... Možno je, možno nie, je to...
Kapustnica v pohároch
Pred troma týždňami guláš, včera podľa plánu kapustnica. Ako inak, v kotli pred bytovkou....
Cviklový tatarák
Dnes niečo iné. Jedli ste už cviklový (alebo z červenej repy) tatarák? Ak nie, pridávam...
Placky z čiernej fazule s kalerábovým dipom
Na placky ošúpeme zemiaky, nakrájame ich na malé kocky a uvaríme v osolenej vode. Scedíme, cesnak...
Jelení guláš a žemlové knedle
Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, maso a zpudka opečeme. Pak přidáme...
Guláš možno trochu inak
Receptov na guláš existuje aspoň toľko, koľko receptov na halušky, či na kapustnicu. Robievam...
Cesnaková polievka s krúpami a vajcom
Je to liek na chrípkové obdobie pre celú našu rodinu. A je to aj životabudič...
Kuřecí prsa, omáčka z gorgonzoly a hrnkové knedlíky
Mám velice ráda gorgonzolu a často z ní dělám omáčku. Místo ní můžeme použít nivu, ...
Šťavnaté guľky z kapra v aspiku
Alias Saškov flanc” z originálneho názvu: „Залевная фаpшировленная рыба”. O tento rcp sa musím s Vami...
Hubová polievka – Hurban a Komenský
… tiež Barčianska – Lesná, v politike snáď fúzia, v matematike, geometrii i deskriptíve...
Brokolicová omáčka s kuracími prsami a cestovinou
Výborná a rýchla omáčka na hocijakú cestovinu :-)
Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom
Do olivového oleja vložíme plátky citróna, 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, bobkový list, zopár guľôčok celého čierneho korenia, tymian...
Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou
Recept na tekvicové gnocchi som našla tu: https://www. koreni. cz/recepty/dynove-gnocchi Je to zaujímavý recept, ak chcete vyskúšajte...
Cuketovo-houbový guláš s opékaným párkem
Dostal jsem 12 kg zvláštní cuketu. Už jsem nevěděl co s ní dál. Tak že...
Cviklové krupoto
Krupoto je vlastne rizoto pripravené z jačmenných krúpov. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Ja...
Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou
Len zriedka sa objaví na našom stole tento druh mäsa, ale teraz v pečenom stave bol...
Kapustová polievka s krúpkami
Túto polievku milujem. Neviem čo viac by som mohla dodať. V lete osvieži, v...