Zemiakové gule s mangovou plnkou fotorecept
zo Sojka Resort v Malatínach na Liptove, 9. augusta 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
Postup
-
1
Zemiaky v šupke uvaríme. Vychladnuté ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s múkou a so soľou. Necháme postáť.
- 2
Plnka: Očistené mango nakrájame na kocky. Na panvičke urobíme karamel z cukru, pridáme biele víno, nasekané mango a lyžičku rakytníkového pyré. Všetko krátko povaríme, necháme zredukovať a premiešame. Treba dať pozor, aby nebola príliš riedka. Necháme vychladnúť.
- 3
Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme približne na 0,5 cm hrúbku. Pred vykrajovaním ešte cesto poriadne zo spodnej strany pomúčime, vrchnú časť pokojne necháme lepkavejšiu, lepšie sa bude spájať cesto pri tvarovaní gúľ. Ostrým nožom vykrajujeme štvorce, približne 5x5 cm veľké. Plnku poukladáme do stredu štvorcov. Potom pospájame rohy cesta a rovnomerným pohybom oboch rúk vytvoríme guľu, akoby sme pracovali s plastelínou.
- 4
Gule varíme približne 6 minút v jemne osolenej vode. Spravidla vyplávajú na povrch, keď sú hotové. Z hrnca ich vyberáme priamo na tanier. Gule polejeme maslom, posypeme cukrom a nasucho opraženou strúhankou.
Tiež gule:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu