Zeleninové lečo
Zeleninové lečo

Lečo s ryžou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 17. augusta 2019

Jednoduché jedlo, práve je sezóna a ja ho mám takto najradšej.

4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

3 ks veľká
4 ks väčšie
2 ks
80 g domáca
1 KL
podľa chuti
1 KL
podľa chuti
1 KL
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Paradajky a papriku dobre umyjem. Cibuľu ošúpem a nakrájam na mesiačiky. Paradajky som ponorila do horúcej vody a stiahla som z nich kožu.

    Lečo s ryžou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu som nakrájala na malé kocky a nechala som opiecť, na tomto tuku budem pripravovať lečo.

    Lečo s ryžou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som cibuľu a cukor a nechala som spolu karamelizovať.

    Lečo s ryžou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som nakrájanú papriku a opiekla som chvíľu všetko spolu.

    Lečo s ryžou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som paradajky a opekala spolu, kým nezačali púšťať šťavu.

    Lečo s ryžou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vtedy pridám mletú červenú papriku...

    Lečo s ryžou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...pomiešam a pridám mleté čierne korenie.

    Lečo s ryžou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Spolu varím a občas aj miešam. Napokon pridám vegetu. Ináč ju nepoužívam v mojej kuchyni, ale pridávam ju do paradajkových a lečových jedál.

    Lečo s ryžou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ešte chvíľu lečo dusím, kým paradajky nepustia šťavu, ale vtedy je už vlastne všetko hotové. Takto pripravené lečo aj zaváram horúce do čistých pohárov a ukladám do suchého dunstu. Ak vyskúšate uveríte, že je dobré.

    Lečo s ryžou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridávam aj domáci chlebík ak niekto nechce ryžu a chilli si môže dať každý podľa svojej chuti. Prajem vám dobrú chuť.

    Lečo s ryžou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@evanaa ,keď som ešte mala vinohrad a chatu varievali sme tam veľmi často guláše a pozývali sme aj priateľov čo by len kameňom dohodiť z Maďarska..raz pri vinobraní prišli tiež a priateľka doniesla svoje lečo , aby sme použili do guľáša..bolo už na pohľad v pohári krásne a chuť fantastická..dostala som recept a od vtedy ho robím iba takto..a tiež ho v tejto podobe i zaváram..ja ale radšej s ryžou ako chlebíkom..ďakujem pekne za komentár.-)
@obor123 , radi veru spomíname na jedlá našim mamičiek a babičiek, tiež ma srdce bolí za mojou, keby žila, veľmi sa dokázala tešiť z mojich zákuskov, lebo ich milovala..tiež sa už iba z nebíčka pozerá na mňa..Vďaka za spomienku aj komentár.-)