Varené hovädzie mäso so šampiňónovou omáčkou s kôprom fotorecept
Foto: izabella929
Jednoduché, veľmi rýchlo pripravené chutné jedlo.
porcie
príprava
na 160 °C
Suroviny
350 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1 KL |
|
250 g čerstvé |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
50 ml |
|
1 PL |
|
|
|
štipka |
|
100 ml (20 %) |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla a vložila do studenej vody, pridala zeleninu a pochutiny a pomaly sa na sporáku varil vývar. Uvarené mäso som vybrala a nakrájala na plátky. Šampiňóny som očistila a umyla.
-
2
Nakrájala na plátky.
-
3
Maslo som nechala roztopiť a hneď som k nemu pridala nakrájanú cibuľu, celú rascu a cukor.
-
4
Keď sa cibuľa opiekla a skaramelizovala, pridala som šampiňóny. Len krátko som ich opiekla. Pridala som soľ, mleté korenie.
-
5
Pripravila som v mlieku vymiešanú múku. Priniesla som si z Maďarska mliečne výrobky, mlieko, syr a smotany.
-
6
K šampiňónovej zmesi som pridala mlieko s múkou.
-
7
A hneď len čo sa chvíľku povarilo, pridala som smotanu 20 %, muškátový oriešok, citrónovú šťavu, nakrájaný kôpor, len chvíľku som nechala prejsť varom.
-
8
Podávala som s knedlíkom. Prajem vám dobrú chuť.
Mne tam nepasujú hríby s kôprom. Kôpor mám rád, ale určite sa bije s hríbami
Asi si ešte nejedol pravú juhočeskú kulajdu...
aj ja pouzivam muku,a co sa tyka dezertov,mozes ist vyucovat.