
Spätzle, halušková – nokerlová príloha zo Švábska
...čo sú v podstate naše halušky, či nokerle, pripravované v redšej konzistencii. Známe sú po celom Nemecku....

Paprikáš z hlivy ustricovej
Huby, zvlášť čerstvé, majú v našej rodinnej kuchyni „po praslici aj po meči“, nezastupiteľné miesto....

Špargľová omáčka / prívarok
Zbožňujem špargle a preto si v sezóne šparglí vždy pripravím aj túto skvelú omáčku z bielej špargle....

Marmitako z tuniaka
Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, ...

Chutná krémová tekvicovo-jablková polievočka
Veľmi rada skúšam nové kombinácie chutí, preto ma zaujal aj tento recept, ktorý som zazrela niekde na internete....

Kapustová polievka
Ostala mi menšia obvarená kapustná hlava, čo s ňou? Bude z nej kapustová polievka.

Plnený kapustný list bez kapustného listu
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......

Plnený kapustný list
Už roky som mal chuť na plnený kapustný list, ale nik mi ho neuvaril... Tak...

Špagety s paradajkovou omáčkou a hrebenatkami
Cestoviny sú v regiónoch pod našimi majestátnymi Tatrami spojené aj s hovädzími či kuracími polievkami....

Králičí tokáň
Na tento recept som použil recept - Bravčový tokáň podľa @ferno. Zopár drobných zmien a dobrý...

Voňavá hubová omáčka so šampiňónmi
Po fašiangových hostinách a zabíjačkových hodoch som dostal chuť na niečo bezmäsité....

Moja zapražená jucha
Regionálna tradičná pôstna kyslá polievka z juchy – šťavy z kyslej kapusty....

Guláš z hovädziny
Hovädzie mäso nakrájané na kocky a naložené v troche oleja, soli, rasci, mletom čiernom...

Marmeláda z pomarančov
Dostali sme bedničku pomarančov od kamaráta, čo má pomarančové háje....

Cestoviny bucatini s krevetami a arrabbiata omáčkou
Krevety majú vysoké hladiny omega-3 mastných kyselín, nízke hladiny ortuti, vysoký obsah vápnika, jódu a bielkovín, ale majú nízky obsah potravinovej energie....

Paradajková polievka s haluškami a so syrom
Pre tých, ktorí majú radi polievky. Je rýchla a výborná, deti ju milujú...

Bravčové plátky s kelom, hubami a paradajkami
Bravčové karé je mäso dosť suché, vhodnou technológiou dusenia či varenia ale z neho pripravíte výbornú chuťovku....

Králik s bravčovými výpečkami na čiernom pive s moravskou kapustou
Mal som v mrazničke porcie domáceho králika, rozhodoval som sa či bude na smotane alebo perkelt....

Cestoviny s omáčkou z kuriatok
Tento recept mám ešte z januára 2018, kedy som v arizonskej Peorii kúpil nie celý „funt“ čerstvých húb kuriatok za vyše 40 €....

Falošná Tarhana polievka (Yalancı Tarhana çorbası)
Skvelá turecká polievka, ktorú má rád najmä môj starší syn....

Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....

Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom
Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....

Hrachová kaša s údeným mäsom
Na vojne sme túto kašu volali betón. Nikto nechcel mať vtedy službu v kuchyni....

Teplý šalát zo strukovej fazuľky
Takto pripravenú fazuľku je možné použiť ako teplý šalát, ale aj ako chutnú prílohu k rôzne pripraveným mäsám....

Fašírky s omáčkou s fazuľovými strukmi
Takto nejako varila fazuľové struky moja krstná z Trenčianskych Teplíc.

Kuracina zapečená s paprikami a paradajkami
Kuracina je všeobecne obľúbená na všetkých svetových stranách našej zemegule....