Bolero rezy fotorecept
Foto: Olinecka
Nenáročný na prípravu, fantastický chuťou. Zákusok, ktorý poteší aj najnáročnejších.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
6 PL teplá |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
6 PL |
|
2 PL |
|
Tvarohová plnka: | |
500 g |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
Višňová plnka: | |
1 pohár |
|
2-3 PL |
|
3-4 PL |
|
Parížsky krém: | |
150 ml (33 %) |
|
150 g |
|
150 g čerstvé |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka, cukor, štipku soli vyšľaháme do peny. Pridáme striedavo teplú vodu olej. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a kakaom a po častiach pridáme do vaječného základu. Plech 20x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.
-
2
Suroviny na tvarohovú a višňovú plnku.
-
3
Tvaroh s práškovým a vanilínovým cukrom mixérom premiešame.
-
4
Po vychladnutí korpusu odstránime papier na pečenie, vrch korpusus upravíme.
-
5
Na pripravený korpus nanesieme tvarohovú plnku a dáme do chladničky.
-
6
Višňový kompót scedíme. Višne dáme do hrnca, zalejeme 1 dl vody, pridáme cukor a necháme zovrieť. Šťavu z kompótu rozhabarkujeme s Gustinom a po zovretí vlejeme do višní. Varíme, miešame do zhustnutia. Po uvarení necháme vychladnúť s občasným premiešaním.
-
7
Vychladenu višňovú plnku rozotrieme na tvarohovú plnku.
-
8
Suroviny na parížsky krém.
-
9
Smotanu ohrejeme do horúca, pridáme polámanú čokoládu a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť... Maslo vymiešame do hladka, postupne po častiach vmiešame rozpustenú čokoládu.
-
10
Parížsky krém opatrne potrieme na višňovú plnku.
-
11
Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
12
Pred podávaním boky upravíme a zákusok pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť.
P.S. Krásné ruže!
Ďakujem za príjemný komentár a nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči milá @haji . Na úpravu mám stierku doniesla mi dcéra Olinka z Nemecka. @mata3636 ďakujem za nahliadnutie receptu a krásny komentik. @terinka55 jednoduchá dobrota som rada, že sa páči. @veru kuchárska kniha by už bola chcem vždy niečo nové, zaujímavé chuťou, ktorá poteší nielen oko aj chuť. Ďakujem za nahliadnutie receptu. @atina1947 verím že som narobila chute tak neskoro, večer. Dievčatá z celého srdca ďakujem za príjemné komentáre.
Vnúčatá sú vďačne za každý kúsok dobrého koláčika. Pozdravujem.
Musím niekedy upiecť, vyzerajú chutne.
Vďaka...