Višňový zákusok
Višňový zákusok

Bolero rezy fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 10. septembra 2022
Bolero rezy (fotorecept)
Foto: Olinecka

Nenáročný na prípravu, fantastický chuťou. Zákusok, ktorý poteší aj najnáročnejších.

24
porcií
70 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
6 PL
6 PL teplá
1/2 bal.
štipka
6 PL
2 PL
Tvarohová plnka:
500 g
1 bal.
3 PL
Višňová plnka:
1 pohár
2-3 PL
3-4 PL
Parížsky krém:
150 ml (33 %)
150 g
150 g čerstvé




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajíčka, cukor, štipku soli vyšľaháme do peny. Pridáme striedavo teplú vodu olej. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a kakaom a po častiach pridáme do vaječného základu. Plech 20x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 20 minút.

    Bolero rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny na tvarohovú a višňovú plnku.

    Bolero rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvaroh s práškovým a vanilínovým cukrom mixérom premiešame.

    Bolero rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí korpusu odstránime papier na pečenie, vrch korpusus upravíme.

    Bolero rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na pripravený korpus nanesieme tvarohovú plnku a dáme do chladničky.

    Bolero rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Višňový kompót scedíme. Višne dáme do hrnca, zalejeme 1 dl vody, pridáme cukor a necháme zovrieť. Šťavu z kompótu rozhabarkujeme s Gustinom a po zovretí vlejeme do višní. Varíme, miešame do zhustnutia. Po uvarení necháme vychladnúť s občasným premiešaním.

    Bolero rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladenu višňovú plnku rozotrieme na tvarohovú plnku.

    Bolero rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Suroviny na parížsky krém.

    Bolero rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Smotanu ohrejeme do horúca, pridáme polámanú čokoládu a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnúť... Maslo vymiešame do hladka, postupne po častiach vmiešame rozpustenú čokoládu.

    Bolero rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Parížsky krém opatrne potrieme na višňovú plnku.

    Bolero rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Zákusok dáme do chladničky stuhnúť.

    Bolero rezy (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pred podávaním boky upravíme a zákusok pokrájame horúcim nožom na rezy. Dobrú chuť.

    Bolero rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

evanaaa
@olinecka , neúnavná pekáročka :-), z tých tvojich koláčov a dezertov by už bola pekná a náučná kuchárska kniha, čo koláč, to originál.....len prehĺtam naprázdno.
haji
Skvělý receptík, detailní postup, výborné chutě, krásné foto. Zbývá jenom ochutnat hmm Líbí se mi úprava povrchu pařížského krému - @olinecka , máš nějakou stěrku/vychytávku?
P.S. Krásné ruže!
olinecka
@haji (11.9.2022 07:05)

Ďakujem za príjemný komentár a nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči milá @haji . Na úpravu mám stierku doniesla mi dcéra Olinka z Nemecka. @mata3636 ďakujem za nahliadnutie receptu a krásny komentik. @terinka55 jednoduchá dobrota som rada, že sa páči. @veru kuchárska kniha by už bola chcem vždy niečo nové, zaujímavé chuťou, ktorá poteší nielen oko aj chuť. Ďakujem za nahliadnutie receptu. @atina1947 verím že som narobila chute tak neskoro, večer. Dievčatá z celého srdca ďakujem za príjemné komentáre.
atina1947
@olinecka (11.9.2022 07:20) Jen ze ta chut nepresla, nic upecene kdyz nejsou vnoucatka tak jsme vzali utokem pernik na strouhani, zmizel.

kucharka
Bolero rezy som ešte nerobila. Podľa teba vyzerá všetko jednoducho :-))
Musím niekedy upiecť, vyzerajú chutne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia