Niekedy sa človeku nechce vyvárať, tak stačí toto jednoduché, rýchle a sýte jedlo. 
Zdroj: internet	                                
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g čerstvé | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks väčšia | 
                                                             | 
                                                    
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby (alebo olej) | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Špekáčiky kúpime radšej kvalitnejšie, s vyšším obsahom mäsa. Po rozkrojení vidíme v štruktúre malé biele kúsky – špek. Nakrájame ich na kocky, zemiaky tiež na kocky, šampiňóny na plátky, cibuľu a cesnak na drobno, papriku na kúsky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Na troche masti speníme nakrájanú cibuľu, potom pridáme cesnak a špekáčiky, orestujeme.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Po chvíli pridáme mletú papriku a múku...
                                                     - 
                                                    4
                                                    
...krátko orestujeme, aby paprika nezhorkla a zalejeme vývarom. Privedieme do varu.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Na zvlášť panvici orestujeme na masle alebo troške oleja nakrájanú papriku a šampiňóny, osolíme a pridáme rascu a mleté korenie.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Všetko spolu so zemiakmi pridáme do gulášu, pridáme vňať ligurčeka (ja som použil sušený). Varíme do zmäknutia zemiakov asi 25 minút.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Na záver ochutíme majoránom.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Ďakujem, niekedy nepridávam múku ani ja, takto to bolo v recepte 🙂
Aj tu platí 100 ľudí, 100 chutí, mne tam teda šampiňóny nevadili. 😋
Dobrá voľba 👍
Vďaka, s tým zelerom to nemusí byt zlý nápad… 👍
Určite áno, bol veľmi chutný 😋
A to ja netvrdim, ze by mi tam vadili, jiste dobre jidlo, ale za me, rada v nekterych pripadech klasiku klasik :-)
Múky som dal len trocha aby som dodržal pôvodný recept. S tými zemiakmi máš pravdu, stačí dlhšie povarit a tie to zahustia. Ale po guláši sa len zaprášilo. 😋
O tom bych u žádného tvého produktu nepochyboval :-)). Bohužel existují i kuchařky, které před podáváním jídlo ani neochutnají :-((
Ja vacsinu polievok, kde idu zemiaky na kocky zahustujem tiez povarenim zemiakov. Pomaham tomu vsak tak, ze krajam zemiaciky na male a vacsie kocky. Tie male sa rozvaria skor, a uvarenie zemiakov sledujem na vacsich kockach.