Foto: kimlo
Niekedy sa človeku nechce vyvárať, tak stačí toto jednoduché, rýchle a sýte jedlo.
Zdroj: internet
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
200 g čerstvé |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
1 ks väčšia |
|
3 strúčiky |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby (alebo olej) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Špekáčiky kúpime radšej kvalitnejšie, s vyšším obsahom mäsa. Po rozkrojení vidíme v štruktúre malé biele kúsky – špek. Nakrájame ich na kocky, zemiaky tiež na kocky, šampiňóny na plátky, cibuľu a cesnak na drobno, papriku na kúsky.
-
2
Na troche masti speníme nakrájanú cibuľu, potom pridáme cesnak a špekáčiky, orestujeme.
-
3
Po chvíli pridáme mletú papriku a múku...
-
4
...krátko orestujeme, aby paprika nezhorkla a zalejeme vývarom. Privedieme do varu.
-
5
Na zvlášť panvici orestujeme na masle alebo troške oleja nakrájanú papriku a šampiňóny, osolíme a pridáme rascu a mleté korenie.
-
6
Všetko spolu so zemiakmi pridáme do gulášu, pridáme vňať ligurčeka (ja som použil sušený). Varíme do zmäknutia zemiakov asi 25 minút.
-
7
Na záver ochutíme majoránom.
Ďakujem, niekedy nepridávam múku ani ja, takto to bolo v recepte 🙂
Aj tu platí 100 ľudí, 100 chutí, mne tam teda šampiňóny nevadili. 😋
Dobrá voľba 👍
Vďaka, s tým zelerom to nemusí byt zlý nápad… 👍
Určite áno, bol veľmi chutný 😋
A to ja netvrdim, ze by mi tam vadili, jiste dobre jidlo, ale za me, rada v nekterych pripadech klasiku klasik :-)
Múky som dal len trocha aby som dodržal pôvodný recept. S tými zemiakmi máš pravdu, stačí dlhšie povarit a tie to zahustia. Ale po guláši sa len zaprášilo. 😋
O tom bych u žádného tvého produktu nepochyboval :-)). Bohužel existují i kuchařky, které před podáváním jídlo ani neochutnají :-((
Ja vacsinu polievok, kde idu zemiaky na kocky zahustujem tiez povarenim zemiakov. Pomaham tomu vsak tak, ze krajam zemiaciky na male a vacsie kocky. Tie male sa rozvaria skor, a uvarenie zemiakov sledujem na vacsich kockach.