Jednoduchá ryža so zeleninou fotorecept
Foto: ryzasos
Vegánsky a jednoduchý recept na ryžu so zeleninou s jemnou sójovou omáčkou. Toto jedlo vynikajúco spája dokopy strednozrnná ryža SOS.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paradajku umyte a nakrájajte na jemno. Cibuľu a cesnak taktiež nakrájajte na jemno a ostatnú zeleninu nakrájajte na kocky, približne 1,5 cm veľké.
-
2
Na panvici ohrejte 6 lyžíc olivového oleja a postupne opečte všetku zeleninu okrem paradajok a cesnaku. Vyberte ich, keď začínajú hnednúť.
- 3
Stíšte oheň a pridajte na tú istú panvicu cesnak a ryžu. Restujte do zlata. Potom pridajte paradajku a vývar a panvicu ohrejte na stredne vysokú teplotu.
- 4
Po 10 minútach pridajte opraženú zeleninu a sójovú omáčku. Prikryte a varte ešte ďalšie 3 minúty.
- 5
Nechajte odpočívať a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tiež zeleninové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu