Kolienková zmes s mäsovými guľkami fotorecept
Foto: kimlo
Vynikajúce jedlo s neskutočne chutnou omáčkou, namiesto kolienok sa dá použiť aj iný druh cestoviny. Vrelo odporúčam.
Zdroj: internet
porcie
Suroviny
Mäsové guľky: | |
500 g mleté (alebo mix) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1,5 KL |
|
0,5 KL |
|
0,5 KL |
|
1 KL |
|
1 hrsť (nasekaná) |
|
|
|
Omáčka: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
6-7 ks čerstvé menšie |
|
1-2 PL kvalitná |
|
300 ml |
|
70 ml (33 %) |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Mäso pomelieme, najlepšie pliecko, alebo kúpime už hotové pomleté.
-
2
Do mäsa vmiešame cibuľu pokrájanú na drobno, vajce, mletú papriku, korenie, rascu, soľ a nasekanú petržlenovú vňať.
-
3
Z hotovej zmesi vytvoríme guľky s priemerom asi 2,5-3 cm.
-
4
Guľky prudko opečieme na panvici s rozohriatym olejom, vyberieme ich a odložíme.
-
5
Do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, speníme ju, pridáme nastrúhanú mrkvu, nakrájané šampiňóny, a orestujeme.
-
6
Po chvíli pridáme sójovú omáčku, vývar a krátko povaríme.
-
7
Do omáčky vložíme mäsové guľky a varíme asi 15 minút. Potom pridáme smotanu a ešte chvíľu povaríme.
-
8
V mierne osolenej vode uvaríme kolienka podľa návodu, scedíme, a pridáme k omáčke s guľkami. Zamiešame a chvíľu prehrejeme. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.
-
9
Ide vlastne o jedlo z jedného hrnca, omáčku netreba zahusťovať, zmes krásne po čase zhustne a kolienka tam tvoria prílohu.
Ahoj, nemám to odskúšané, sójová omáčka tomu dá tú príchuť, takže sa to už nemusí ani soliť, ale ak použiješ dobre ochutený vývar, možno tam nebude chýbať... :-)
Budem rad ak vyskúšaš, je to veľmi chutné jedlo 😋
Ďakujem za pochvalu, vždy keď vyskúšam nejaký nový recept, rad sa s ním podelím aj s ostatnými, dobrých a osvedčených receptov nieje nikdy dosť. 🙂
Tak veru, kolienko varené, pečené, či živé poniže krátkej sukienky, dostane každého chlapa… 😉
Ďakujem, fotím všetko mobilom.. :-)
To máš pravdu, len samotné kolienka s omáčkou sú výborné.
Držím palce a dúfam že bude chutiť.
Ďakujem za odozvu, som rád že chutilo 👍