Farebný šalát do práce fotorecept
mesačník Varecha, 3. októbra 2022
Foto: Shutterstock
Ľahký obed so sebou, ktorý dodá kopec energie aj vitamínov, to je náš farebný šalát s kuracím mäsom.
porcie
príprava
Postup
-
1
Uvarené kuracie prsia nakrájame na plátky a potom na menšie kocky.
-
2
Červenú cibuľu nakrájame na tenké mesiačiky, cherry paradajky na polovice, mrkvu nastrúhame. Jablko zbavíme jadrovníka a nakrájame na tenké plátky.
-
3
Do sekáčika dáme jogurt, ošúpané a nakrájané avokádo, šťavu z polovice citróna, soľ a čerstvo zomleté korenie podľa chuti. Najemno rozmixujeme.
-
4
Avokádový dip s jogurtom rozdelíme na dno pohárov.
-
5
Ďalej vrstvíme plátky cibule. Ak chceme zjemniť cibuľovú chuť, môžeme ju najskôr preliať vriacou vodou.
-
6
Na cibuľu ukladáme plátky jabĺk, pokvapkáme ich šťavou z polovice citróna, aby nezhnedli. Nasleduje vrstva cherry paradajok.
-
7
Na paradajky uložíme lístky rukoly a nastrúhanú mrkvu.
-
8
Nasledujú opäť lístky rukoly. Navrch poukladáme kuracie mäso. Šalát ozdobíme vetvičkou petržlenovej vňate a poháre uzatvoríme. V práci len preklopíme obsah pohára na tanier a zeleninu dôkladne zmiešame s dipom.
Diskusia k receptu