Cestovinový šalát
Cestovinový šalát

Cestovinový šalát s údeným tofu fotorecept

lenkula - fotkalenkula, 5. septembra 2022
Cestovinový šalát s údeným tofu (fotorecept)
Foto: lenkula

Letný, chutný a ľahký šalátik, na ktorý mnohí, čo ho ochutnali ešte dlho spomínajú pre jeho výbornú chuť. Robievam ho hlavne počas letných Zobraziť celý popisLetný, chutný a ľahký šalátik, na ktorý mnohí, čo ho ochutnali ešte dlho spomínajú pre jeho výbornú chuť. Robievam ho hlavne počas letných mesiacov, keď je dostupná chutná čerstvá zelenina, ale aj ako vítanú zmenu chute počas celého roka. Recept je variabilný, môžete použiť akúkoľvek zeleninu akú máte práve doma. Pre typickú chuť je hlavné zachovať cestoviny, údené tofu, pór, jogurt, uhorku, mrkvu a korenie na tzatziky. Všetko ostatné záleží už len na vašej fantázii a chladničke 😊

6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 bal.
1 ks
1 ks
1 ks
3 ks
1 plechovka
1 ks
1/2 ks
1 ks
350 g
z 1/2 citróna
1 bal.




Postup

  1. 1

    Pripravime si suroviny, dame varit osolenu vodu na cestoviny. Dala som pol balenia. Umyjeme a osupeme si zeleninu. Stopkaty zeler supem skrabkou na zemiaky, aby bol chrumkavy bez vlasocnic.

    Cestovinový šalát s údeným tofu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odstavte pol citrona. Zeler, uhorku bez jadierok, papriku a paradajku nakrajajte na male kocky a dajte do nadoby, v ktorej budete miesat salat. Nastruhajte mrkvu s kalerabom do misky na neskor.

    Cestovinový šalát s údeným tofu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu nalejte trocha oleja a zacnite smazit por nakrajany na kolieska. Ked zacne zlatnut, pridajte nakrajane udene tofu a posmazte. Ked je uz por zlatavy a tofu trocha opecene, pridajte nastruhanu mrkvu s kalerabom a trocha posmazte. Mrkva by mala ostat chrumkava, osmazena len na rychlo. Odstavte z plamena a nechajte vychladnut. Ak mate hlboku panvicu tak mozete do vychladnutej zmesi vmiesat jogurt.

    Cestovinový šalát s údeným tofu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ostava uz len zliat uvarene cestoviny a vsetko spolu zamiesat. Krajanu zeleninu aj zmes tofu a porom a mrkvou s jogurtom.

    Cestovinový šalát s údeným tofu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dochutte lyzickou korenia na tzatziky, solou a korenim. Stavu z polky citrona odporucam pridavat postupne a poriadne premiesat. Salat nechavam par hodin dostat pri izbovej teplote, kym sa da do chladnicky, aby sa chute pekne prepojili. Salat je vyborny aj s varenou cviklou, cesnakom alebo posypany napucenymi ci oprazenymi slnecnicovymi semiackami. Dobru chut!

    Cestovinový šalát s údeným tofu (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia