Medové trubičky s čokoládovou plnkou
Určite potešia tých, ktorí majú radi medové zákusky... Takéto boli na sviatky u nás.
Veľkonočný baranček
Neodmysliteľne patrí k najväčším sviatkom roka. Ponúkam recept na barančeka s tvarohom.
Makovo-lekvárové buchty
Na dnešný pôstny deň som upiekla tieto buchty. Použila som kombináciu mak so slivkovým lekvárom a...
Veľkonočné slané pečivo
Urobíme si cesto. Hladkú múku zmiešame s mliekom, žĺtkom, soľou, kypriacim práškom a...
Nenáročná vajíčková polievka
Do hrnca dáme olej, keď sa zohreje, prisypeme múku a urobíme si zápražku. Miešame...
Sacherova torta k narodeninám
Tortu som upiekla našej Sofinke k jej 8. narodeninám. Má rada práve takúto tortu, v ktorej nie je krém....
Reďkovkový šalát s kôprom a makom
Keď som čítala tento krásny recept v časopise obchodu Albert, okamžite ma zaujal. Robím šaláty rôzne, milujem zeleninu, ale kombináciu reďkoviek a maku som ešte neskúšala....
Kávové zrná z odrezkov
Výborná jednoduchá pochúťka z odrezkov je aktuálna na blížiace sa sviatky. Kávové zrná potešia každého...
Perníkový koláč od babičky
Tento koláč sa pečie v našej rodine od čias mojej babičky. Piekla ho mamka, pečiem ho ja, pečie ho dcéra....
Kuracie soté na koreňovej zelenine s tarhoňou
Umyté a očistené kuracie mäso nakrájame na kocky a nasolíme.
Cestoviny s brokolicovo-šampiňónovou omáčkou
Cestoviny a k tomu omáčka či zelenina je vcelku bežná kombinácia surovín. Pridáme huby a máme...
Syrový mazanec
Veľkonočný mazanec trochu netradične na slano. Je výborný k údenému mäsu, k polievke, s...
Rýchly šošovicový prívarok s vajíčkom namäkko
Šošovicu prepláchneme vodou a vložíme do hrnca s čistou vodou, do ktorej pridáme celé nové a...
Rýchle kuracie rezne v cestíčku
Očistené a umyté rezne obalíme v cestíčku. Cestíčko sme si pripravili z vajca zmiešaného s múkou,...
Syrek na Veľkú noc zo Šariša
Syrek je jedlo, ktoré nesmie na Šariši na stole pri veľkonočných raňajkách chýbať. Je súčasťou veľkonočnej misy spolu so šunkou, klobásou a vajíčkami....
Dukátové buchty po mojom
Je tu veľa receptov na dukátové buchtičky, ale ja ich robím trochu inak, po mojom....
Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou
Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času...
Roláda s jogurtovým krémom
U nás doma máme radi ľahké tvarohové alebo jogurtové zákusky. Preto som vymyslela túto kombináciu...
Linecké koláčiky s citrónovou plnkou lemon curd
Aktuálna dobrota na blížiace sa sviatky so sviežou plnkou, ktorú si môžete pripraviť v predstihu....
Vajíčkový šalát podľa ČSN 50151 z roku 1976
Jedná sa o šalát z môjho detstva ako ho poznáme len zo spomienok....
Dezert z fľaštičky
Dezert vo fľaštičke? Prečo nie?!? Môžeme ho brať na výlety a nič sa mu nestane, nebude...
Kakaový koláč s kyslou kapustou
Kyslú kapustu používame v rôznych jedlách, od polievok až po šaláty. Ale v koláči?!? Vyskúšajte. Budete milo prekvapení....
Kokosové kocky
Tieto kokosové kocky sú bez vajec. Kto má rád kokos, tak si na nich pochutná....
Lenivý jablkovo-makový koláč
Koláč pre tých, ktorí majú radi mak a jablká. Poteší veľkých aj malých, prekvapí...
Pečené brokolicové fašírky so syrom
Stará dobrá chutná klasika, ktorá je vhodná na obed a nielen v pôstnom období.
Kuracie stehná v šampiňónovo-smotanovej omáčke s kapiou
Recept na kuracie mäso v smotanovej omáčke so šampiňónmi a kapiou. Podávané s kolienkami.
Brokolicová polievka so strateným vajcom
Brokolica sa stala veľmi obľúbenou zeleninou na našich tanieroch. Skúsme ozvláštniť brokolicovú polievku strateným vajíčkom...
Tokáň čermeľského pytliaka
Pytliacky by mal byť z diviačiny, ale kde ju tu zoženiem. Tokáň, podobný gulášu, má menej šťavy, pripravuje sa z bravčového, hovädzieho, či z jahňacieho mäsa....
Čokoládová roláda s nutellovým krémom
Vhodná na oslavy, sviatky, či na nedeľné posedenie. Poteší svojou chuťou a je nenáročná...
Orechovo-jablkový koláč
Na dnes som upiekla tento orechovo-jablkový koláčik. Chuť orechov s jablkami je veľmi chutná. Odporúčam vyskúšať....
Focaccia so zemiakmi, pórom a syrom
Už pred rokmi sme prišli na chuť nielen talianským cestovinám (vraj ich vytvorili vo vyše 700 variáciách), ale aj ciabatte a focaccii, ktoré je možné pripraviť i v domácej kuchyni, dokonca s rôznymi surovinovými dodatkami....