Kuracie rolky s prosciuttom a syrom
Proscuitto dodá kuraciemu mäsku príjemnú lahodnú chuť, syr po zapečení vytvorí chrumkavú kôrku a syrovú omáčku...
Žemľovka
Toto je ten najjednoduchší recept na žemľovku aký existuje. Bola u nás vnučka a keď som...
Obrátený jablkový koláč s pudingom
Je čas jabĺk. Konečne prestalo pršať. Bola som pozbierať opadané jablká. Minulý týždeň som...
Palócka polievka podľa Gundela
Túto polievku varieval z úcty sám slávny János Gundel, otec šéfkuchára Károlya Gundela, spisovateľovi a...
Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...
Šafranová vianočka zo štyroch prameňov
Tento vynikajúci a sviatočný recept pochádza z kuchárskej knihy "Konečne doma" od známej židovskej šéfkuchárky Judith Stahl....
Pogača - croisantový kvet
Recept pochádza opäť z Balkánu, nie je to nič nové, veď croisanty poznáme všetci , ale...
Španielske tapas s kozím syrom
Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo...
Tousty po holandsky
A zase tousticek :-) Holandska kuchyna je charakteristicka tym, ze je vydatna, jednoducha, znacne...
Rotterdamské pánske rezne
Ked nemame cas na varenie, taky jednoduchy toust si pripravime za par minut.
Laň na pomarančoch s čučoriedkami
Dostala som darček od horára k narodeninám... jelenie a lanie mäsko... potešila som sa veľmi, lebo...
Teľacie líčka pomaly pečené na Chardonnay s jablkom, portobello a zeleninou
Recept pochádza z francúzskej kuchyne, ide o pomaly pečené teľacie líčka na Chardonnay so zeleninou, ...
Makovo orechovo-orieškové žerbó rezy
Na víkend som urobila výborné žerbové rezy, ktoré som skonbinovala zo surovín, ktoré som ešte...
Hovädzie s vôňou Slovenského raja
V chladiacom boxe obchodu som videl prekrásny kus hovädzieho mäsa. Nemohol som ho tam nechať, ...
Plnené pečené portobello
Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa...
Pečené plnené kuracie prsia
Naplnila som kuracie prsia a opiekla som ich na oleji, ako náplň som zvolila osvedčenú kombináciu:...
Lúsky s karfiolom na strúhanke
Zvyčajne robím karfiol na strúhanke. Dnes ma napadlo pridať ku karfiolu aj lúsky. Mali sme...
Pletený bič
Moja drahá stará mama robievala v detstve pre mňa tento koláč a nie je to nič iné...
Fašírka v celku z jačmenných krúpov a zeleniny
Dnes som spravila fašírku z jačmenných krúpov a zeleniny, taký jednoduchý, pestrý, sýty, ...
Zemiakové karí
Zemiaky uvarime v supke domakka (nerozvarime). Nechame vychladnut a pokrajame na "kocky".
Libanonské guľôčky z hovädzieho mäsa s jogurtovou omáčkou
Tento recept pochádza z Libanonu, ktorého kuchyňa je úžasná. V Libanone žijú vedľa seba rôzne...
Vyprážané syrové guľky bez obaľovania
Máme radi rýchle a chutné syrové večere, základom mi bol môj vlastný recept Vyprážaný syr bez...
Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom
Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je...
Polievka šošovicová kyslá s mrkvou
Toto je jedlo jedno z mojich obľúbených ktoré varievala moja babka a neskôr i ja. Dôraz...
Roláda z hovädzej lopatky
Inspiraciu na toto jedlo som brala z tohoto receptu http://www. taste. com. au/recipes/4509/beef+braciole+italian+beef+rolls?ref=collections, beef-recipes V povodnom recepte...
Hríbovo-zemiaková quiche
Na Vareche pribudlo v poslednom case viacej hribovych receptov. Spomenula som si na tuto hribovu quiche,...
Hríbový koláč
Tohtoročná sezóna prináša bohatú nádielku hríbov, tak skúšam na rôzne spôsoby, tu je jeden tip...
Viedenský Tafelspitz z teľacej kvetovej špičky a teľacích špikových kostí
Tafelspitz je typické tradičné viedenské jedlo, pôvodne sa varilo na cisárskom dvore, podávalo sa na...
Čerstvé huby s parenou knedľou
Kedze, stale nieco sa zvysi z predosleho dna, tak ako mne parena knedla, pripravila...
Klobásové kolieska
Na oslavu som oprášila starý recept. Ak poznáte tak nič ak nie skúste so výborné.
Karamelové rezy
Recept som našla na Webcukrárni, , , ale upravila som si ho podľa seba... cesto je veľmi...
Skordalia-σκορδαλι-grécka nátierka
Skordalia je známa grécka nátierka, pripravuje sa bud zo zemiakov alebo chleba, pridajú sa vlašské...
Poctivý slepačí vývar zlatá polievka
Traduje sa o ňom všeličo, často sa zamieňa s kuracím, ale jeho zázračné účinky na...
Fašírkový kolotoč
Už dávno uvažujem, ako použiť tento zvláštne formovaný patizon. dnes som ho použila... urobila som...
Višňový rez
Keďže máme prebytok ovocia a mraznička očakáva další nával, drobné ovocie si hľadalo využitie. Z...