Habanero omáčka fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 20. apríla 2015

Omáčka pre odvážnych, ale som si istá, že na Vareche je ich dosť. Moja balkónová zásoba sa minula tak som siahla na čerstvé v Zobraziť celý popisOmáčka pre odvážnych, ale som si istá, že na Vareche je ich dosť. Moja balkónová zásoba sa minula tak som siahla na čerstvé v Metre.

10 minút
príprava

Suroviny

100 g
50 g
8 - 10 strúčikov
1 dcl
2 lyžičky
1 lyžica
4 - 5 lyžíc

Postup

  1. 1

    Chilli papričky a petržlenovú vňať umyjeme.

    Habanero omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si rukavice, ak máte odolnú pokožku, tak nemusíte :) Pokrájame chilli na malé kúsky, petržlenovú vňať nakrájame, očistený cesnak tiež nakrájame na malé kúsky. Vložíme do mixéra rozmixujeme na pastu. Hlavne to po otvorení mixéru hneď neovoniavajte :D

    Habanero omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme olej, soľ a ocot a premixujeme. Máme hotovo. Ja nesterilizujem, nechávam takú surovú. Z tohto množstva máme dva 2 dcl poháre. Dobre ich uzavriem, odoberám si z nich vždy čistou, suchou lyžičkou množstvo, ktoré potrebujem, nikdy tam nedávajte lyžicu od jedla a vydrží Vám aj 2 mesiace. Ak tak rýchlo neminiete, tak zasterilizujte.

    Habanero omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Omáčka má hustotu horčice, použiť sa dá do polievok, pod mäso, do nátierok, dipov, marinád, takí odvážnejší aj k mäsu, ale s rešpektom. Dúfam, že sa nájdu nejaký podobní nadšenci :) a využijete tento recept.

    Habanero omáčka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

havino
hlásim sa, riadne grády si urobila, ukladám, nekúpim v metre, rastú mi priesady na okne a už kvitnú, počkám si
zizazi
toto som robila svojmu drahému, ktorý miluje štipľavé ale aj na neho to bolo veľa. Takže malý 3 dl pohárik máme už 2 roky a pridávam z neho do jedla skutočne s veľkým rešpektom
zuzanka1367
@amelie ,@farbuska teším sa na prívržencov, @havino aj moje za oknom rastú, ale už doma nieto, tak sú dobré aj kúpené :) ,@izabellka ja viem, že to nie je Tvoja šálka kávy, aj tak si sa pristavila, si milá... @jarunka ,@tassiedevil presne ako píšete, @zizazi u nás má najmenej plechovú papuľku práve manžel :) @kimlo :) @jujoska , no veru nie je to po rozmixovaní také krásne farebné ako na začiatku, ale tá chuť, tá chuť :) Všetkým Vám ďakujem
afataga
tak to je riadny ekrazit, ale ja sa nebojim :-), citlivejsim jedincom doporucujem aj rusku, popr. plynovu masku :-)
whitewings
Tento recept potešil :) aj s celou rodinou sme nadšený pestovatelia práve habanera a tzv ghost chilli (ale to by som tam už nepridala, kto to zje bez ujmy tomu gratulujem) :D
mariamka
ejha, azbestove huby :) take chutney mi to pride "za surova", mam rada, ale nie tu pripravu, to aj hasicak treba mat "on" :) stoji za vyskusanie, ked to ma taku vydrz

Zaujímavé video z archívu TV Varecha