Srílanské rybacie karí fotorecept

Tomáš Szabados, Katarína Nguyen
Panasian Restaurant hotela Mama‘s v Bratislave, 24. apríla 2015
Srílanské rybacie karí  (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
550 g
50 g
400 ml
20 g
20 ml
25 g
25 g
10 g
15 g (galangal)
5 ml
Srílanská pasta:
30 ml
2 veľké steblá
5 ks
3,5 cm (galangal)
1/4 čl
3 strúčiky
1 ks (alebo biela cibuľa)
3 g
10 zrniek
50 ml
1 pl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo woku rozohrejeme olej a pridáme galangal, cesnak, šalotku nakrájanú na kocky, pokropíme rybacou omáčkou a necháme rozvoňať ingrediencie.


  2. 2

    Pridáme pastu, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín. V mažiari rozdrvíme (alebo rozmixujeme v mixéri) maslovú rybu pokrájanú na kocky. Vmiešame do pasty, spolu opečieme a zalejeme kokosovým mliekom. Dochutíme limetkou.


  3. 3

    Do hotovej omáčky vhodíme čínsku kapustu. Potom rozpálime panvicu a opečieme morského vlka na strane kože, nie dlhšie ako minútu. Na záver dáme karí zmes do misky, ozdobíme čerstvým koriandrom a morským vlkom.


Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: