Srílanské rybacie karí fotorecept
Tomáš Szabados, Katarína Nguyen
Panasian Restaurant hotela Mama‘s v Bratislave, 24. apríla 2015
Panasian Restaurant hotela Mama‘s v Bratislave, 24. apríla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
550 g |
|
50 g |
|
400 ml |
|
20 g |
|
20 ml |
|
25 g |
|
25 g |
|
10 g |
|
15 g (galangal) |
|
5 ml |
|
Srílanská pasta: | |
30 ml |
|
2 veľké steblá |
|
5 ks |
|
3,5 cm (galangal) |
|
1/4 čl |
|
3 strúčiky |
|
1 ks (alebo biela cibuľa) |
|
3 g |
|
10 zrniek |
|
|
|
50 ml |
|
1 pl |
|
Postup
-
1
Vo woku rozohrejeme olej a pridáme galangal, cesnak, šalotku nakrájanú na kocky, pokropíme rybacou omáčkou a necháme rozvoňať ingrediencie.
- 2
Pridáme pastu, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín. V mažiari rozdrvíme (alebo rozmixujeme v mixéri) maslovú rybu pokrájanú na kocky. Vmiešame do pasty, spolu opečieme a zalejeme kokosovým mliekom. Dochutíme limetkou.
- 3
Do hotovej omáčky vhodíme čínsku kapustu. Potom rozpálime panvicu a opečieme morského vlka na strane kože, nie dlhšie ako minútu. Na záver dáme karí zmes do misky, ozdobíme čerstvým koriandrom a morským vlkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu