Jarná kuracia roláda s hubami a cuketou fotorecept
Foto: pusta
Táto kuracia roláda je šťavnatá, veľmi jemná, s úžasne voňavou a chutnou náplňou z jarnej cibuľky, dubákov, lievika trúbkovitého, cukety, korenín a byliniek, Zobraziť celý popisTáto kuracia roláda je šťavnatá, veľmi jemná, s úžasne voňavou a chutnou náplňou z jarnej cibuľky, dubákov, lievika trúbkovitého, cukety, korenín a byliniek, nie je ťažké ju pripraviť a je veľmi chutná, efektná a dekoratívna, je skvelým jarným pohostením pre návštevy a sviatočným jedlom pre vašich blízkych, vhodným i na rôzne oslavy..
príprava
na 190 °C
Suroviny
1000 g |
|
400 ml pochúťková |
|
6 strúčikov |
|
6 ks aj s vňaťou |
|
1 ks stredne veľká mladá |
|
1 veľká hrsť sušené |
|
1 malá hrsť sušený |
|
podľa chuti |
|
200 ml |
|
200 g |
|
1 ks |
|
3-4 čerstvé vetvičky |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
1 ČL |
|
50 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Kuracie stehná som umyla, osušila, postupne vykostila, začala som ostrým rezom na vnútornej strane horného stehna, rez som viedla v pozdlžne v strede súbežne s kosťou po kĺb, opatrne som oddeľovala mäso od kosti, obnaženú kosť som vykĺbila, potom som na spodnej časti stehna viedla dole dookola kolmý rez na kosť, oddelila som od kosti kožu a prerezala šľachy, viedla som rez na vnútornej strane stehna pozdĺžne v strede súbežne s kosťou, opatrne som oddeľovala mäso od kosti, aby som neprepichla mäso, vyrezala som kĺbové chrupavky a dávala pozor, aby koža zostala celá a neporušená, takto som dostala rezne zo stehna, na ktorých som zarovnala mäso nožom do jednej úrovne, z oboch strán osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením, nechala som chvíľu rezne odpočívať pri izbovej teplote a vybraté kosti som odložila do mrazáku, zídu sa do vývaru z kostí.
-
2
Namočila som do teplej vody lievik trúbkovitý a dubáky.
-
3
Pokrájala som jarnú cibuľku aj s vňaťou, do pekáčika som prelisovala cesnak,...
-
4
...premiešala som ho s kyslou smotanou, dobre som v nej obalila kuracie rezne a odložila na 4 hodiny do chladničky, mäsko sa dobre ochutí a krásne zjemnie, toto môžete spraviť aj v predstihu a odložiť rezne do chladničky na noc.
-
5
Zatiaľ som si pripravila náplň do rolády, cuketu som umyla, osušila, pozdlžne som ju rozkrojila na štvrtiny a pokrájala na plátky o hrúbke si 3 - 4 mm,...
-
6
...v panvici som rozohriala olej a maslo, orestovala som do sklovita jarnú cibuľku, pridala som dubáky aj s vodou, v ktorej boli namočené, scedený lievik trúbkovitý...
-
7
...ked huby zmäkli, pridala som pokrájanú cuketu, zeleninu som osolila, okorenila čerstvo mletým čiernym korením, pridala som čubricu, premiešala, restovala, kým cuketa zmäkla, pridala som sladkú smotanu, nechala som krátko prevrieť, vypla som plameň,ked všetko troška vychladlo,...
-
8
...pridala som rozšľahané vajce, stále miešala, zbytkovým teplom sa vajce zrazí na krémovitú konzistenciu, akou náplň má byť, ...
-
9
...hotovú náplň som nechala úplne vychladnúť.
-
10
Formu na srnčí chrbát som vyložila plátkami schwarzwaldskej šunky tak, aby sa plátky šunky navzájom prekrývali a šunka prevísala navonok cez horný okraj formy...
-
11
...spodok som vyplnila rezňami z kuracích stehien tak, aby pokrývali aj boky formy a odložila som si rezne aj na zakrytie náplne,...
-
12
...do vzniknutého jarku uprostred som rovnomerne rozotrela pripravenú vychladnutú náplň,...
-
13
...náplň som zakryla zvyšnými rezňami, prevísajúcimi okrajmi šunky a ešte som vrch rolády prikryla plátkami šunky,...
-
14
...vložila som piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov a piekla som asi 60 minút, ked troška roláda čiastočne vychladla, zliala som vypečený tuk a vyklopila som ju na dosku, časť som pokrájala ešte za tepla na plátky silné asi 1,5 cm a časť som odložila po úplnom vychladnutí do chladničky.
-
15
Podávala som teplé s pečenými zemiakmi na masle a šalátom z listov ľadového šalátu a paradajok, za studena s čerstvo upečeným domácim chlebíkom.
-
16
Roláda ma veľmi jemnú chuť, má vynikajúcu voňavú krémovitú náplň, je veľmi chutná, výborná za studena i za tepla, vhodná pre návštevy a je skvelým pohostením, príprava je veľmi jednoduchá, len som postup rozpísala podrobne a výsledok je efektný a dekoratívny.
dakujem za pochvalu a za to, že si ma erozosmial DDDDD
@evai1955 ,prepac nema to byt FORADVENTURE?Prepac nic v zlom,len neviem to precitat.
už som vykosťovala jahňa,kačku, hus, kura, sliepku, prasa, rôznu divinu a iné.
ver mi, že to ide :-)
ak máš obavy, na nete je dosť videi s jednoduchým a šikovným postupom, pozri si ich a hlavne, neboj sa toho :-)))
všetky časti sa dajú dobre využiť v kuchyni :-)
základnou podmienkou je ostrý nôž a pôjde to!!!
som rada, že sa ti môj recept páči.
dakujem ti za pochvalu.
poviem ti, že na vykosťovaní stehien som si doslova zgustla, netrvalo to vôbec dlho, išlo to jedna radosť.:-)))
viem si ťa veľmi živo predstaviť, s akou pasiou pripravuješ tento môj recept, prajem ti, aby vynikajúco chutil :-)
dakujem ti za krásne hodnotenie fotodokumentácie, postupu, receptu, za jeho uloženie do kk a za 5*
inak lievik trúbkovitý má u nás sezonu až od augusta do novembra, preto som použila sušené lieviky, je to veľmi chutná a aromatická huba.
dakujem za pochvalu.
už to robím 3.x , stále nechápem, prečo @redakcia moju odpoved
vymazala.
Pekný deň.