Kura pečené na masle s horčicou fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 30. apríla 2015

Takéto upečené kura so zemiakovou kašou mi chuti už mnoho rokov.

4
porcie
15 minút minút
príprava
80 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

1 ks celé (okolo kila)
150 g
2 PL
1 ks väčšia
1/4 ČL
1 kg
2 dcl
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kura očistím a orežem tukové kúsky kože. Osolím a trošku posypem vegetou. Do pekáča nakrájam cibuľu na kolieska a na ne uložím kura. Trochu cibule aj do dnu kuraťa.

    Kura pečené na masle s horčicou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Asi v 1dcl vody rozmiešam horčicu.

    Kura pečené na masle s horčicou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opatrne polejem kura nech sa soľ z neho nespláchne. Posypem práškovým cesnakom. Nohy zviažem nech sa pri pečení neroztiahnu na steny pekáča a tam potom prilepia.

    Kura pečené na masle s horčicou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polovicu z masla nakrájam na plátky a naukladám na kura, ktoré dám potom piecť do vyhriatej rúry na 180°C na 1 hodinu prikryté druhou polkou pekáča. Za tu hodinu si urobím zemiakovú kašu kde miniem druhu polku masla a mlieko.

    Kura pečené na masle s horčicou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po hodine kura pečiem otvorené a často polievám výpekom tak asi 20 minút. Čas samozrejme zavisí od typu rúry. Takto vyzerá hotové kura, ktoré neskutočné vonia.

    Kura pečené na masle s horčicou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A už môže na tanier nejaká obloha a môžme mľaskať. Dobrú chuť vám prajem. Zemiaková kaša mi doladí tu správnu chuť kuraťa aspoň mne. Teraz si predstavte ako sa Vám bude snívať o kurati na masle s horčicou.

    Kura pečené na masle s horčicou (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Stredoeurópska kuchyňa, Obed, Večera, Lacné jedlá, Pečené

Diskusia k receptu

izabella929
tvoje jedlo vyzerá báječne.-) voľakedy sme mali kuracinu na tanieri každý týždeň..po všetkých aférach, ktoré boli medializované sa u nás objaví už iba málo..radšej máme morčacinu, aj keď je drahšia...
motyka
Vyzerá skutočne výborne. Na horčici nerobím. Musí byť len kremžká ?
Zaujímavý recept. Určite skúsim.