Steak z roštenky s omáčkou zo smrčkov a medvedieho cesnaku fotorecept
Foto: chutimi
Keďže sa mi podarilo nájsť krásne smrčky a kvantum medvedieho cesnaku a ešte ostala aj flákota roštenky z poslednej grilovačky, spojil som tieto vynikajúce Zobraziť celý popisKeďže sa mi podarilo nájsť krásne smrčky a kvantum medvedieho cesnaku a ešte ostala aj flákota roštenky z poslednej grilovačky, spojil som tieto vynikajúce veci do tohto receptu, pričom všetky ingrediencie sa vzájomne dopĺňali a zároveň tie hlavné dve (mäso a smrčky) mali možnosť vyniknúť.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravte si suroviny. Mäso majte vonku aspoň pol hodinu pred tým, ako začnete.
-
2
Roštenku okoreňte z oboch strán nahrubo mletým korením (čiernym alebo zmesou farebného).
-
3
Cibuľu rozpolte. Jednu polovicu nakrájajte na drobno, druhú na hrubšie plátky.
-
4
Smrčky umyte a hlavičky nakrájajte na kolieska.
-
5
Listy cesnaku bez stopiek a petržlenovú vňať posekajte na drobno.
-
6
V hrnci na masle osmahnite nadrobno pokrájanú cibuľu a smrčky. Trochu okoreňte a podlejte vývarom. Smrčky duste na miernom plameni približne 20 minút. Keď sa bude rýchlo odparovať, priebežne podlievajte vývarom. (Pokiaľ smrčky nedusíte/nevaríte, budú tvrdé)
-
7
Pokiaľ sa huby dusia, nakrájajte si paradajku na plátky. Z jarnej cibuľky použite iba zelenú časť, ktorú nakrájajte našikmo. Zároveň si pripravte kus alobalu na steak. Na panvici rozohrejte olej. (Ak máte možnosť, grilujte na uhlí, bude to ešte lepšie.)
-
8
Steak pripravte ako ho máte radi (mäso na obrázku som robil 3:20 z každej strany)
-
9
Steak následne osoľte a zabaľte do alobalu. Nechajte odpočívať 7-10 minút
-
10
Odokryte hríby a pokiaľ tam ostal vývar, na silnom plameni ho nechajte odpariť. Pridajte medvedí cesnak a zľahka osmahnite
-
11
Prilejte smotanu a nastrúhaný parmezán na zahustenie. Nechajte ho rozpustiť za stáleho miešania a pridajte petržlenovú vňať. Dochuťte soľou a čiernym korením. Omáčka je hotová, môžete ju zakryť a odstaviť bokom.
-
12
Na panvici, na ktorej ste robili steak si rozohrejte trochu olivového oleja, osmahnite plátky cibule. Keď zmäknú, pridajte plátky paradajky a časť cibuľky. Zastreknite balsamikom. Balasamico zredukujte, pridajte pesto (to som robil deň pred tým z medvedieho cesnaku, vlašských orechov, citrónovej šťavy a olivového oleja) dochuťte soľou a korením. Premiešajte a odstavte.
-
13
Servírujte.
-
14
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu