Foto: ajus969
Halušky robím len pre druhých, ja bryndzu neľúbim :-D ale všetkým chutia :-)
porcie
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, dáme variť osolenú vodu na halušky.
-
2
Medzitým si nakrájame slaninku na kocky a opražíme na panvici.
-
3
Keď je slanina hotová, urobíme si cesto. Zemiaky postrúhame na najjemnejšom strúhadle, pridáme múku a pol kávovej lyžičky soli. Ak je príliš riedke, pridáme viac múky, každé zemiaky inak sajú. Cez sitko na halušky cesto prepasírujeme do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, povaríme ich 3-4 minútky. Zlejeme z nich vodu (ja som halušky nepreplachovala studenou vodou)
-
4
Keď máme halušky hotové, pripravíme si bryndzu. Na panvicu vylejeme smotanu a pridáme bryndzu, povaríme do hladka, aby v smotane neboli hrudky bryndze.
-
5
Bryndzu zmiešame s haluškami.
-
6
Môžeme podávať.
-
7
Ja zvyknem vmiešať do halušiek aj slaninu, keďže sa jedia aj neskôr, aby slanina nebola príliš vysušená. Dobrú chuť.
Ja neviem, či robím správen, ale ja priebežne halušky mastím výpekom zo slaniny, ako ich vyberám z vody. Zvyknem bryndzu rozmiešať s kyslou smotanou a každý si naporcuje bryndzu sám na tanieri. Pražiť bryndzu je hriech, obsahuje probiotické kultúry.
Ešte mám v obľube halušky s kyslou kapustou. Mňam...
@Ajus969 - tvoje sú iste tiež výborné, najmä s tou porciou slaninky. Asi dns urobím.