Foto: patroveckypitrs
Už viac rokov si robievam šaláty sám. Pamätám si, keď šaláty boli skvele a nemuselo sa tam skvieť pod názvom exkluzív. Tak tento je Zobraziť celý popisUž viac rokov si robievam šaláty sám. Pamätám si, keď šaláty boli skvele a nemuselo sa tam skvieť pod názvom exkluzív. Tak tento je fantastico.
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravím si potraviny na šalát. Sleďové filety dám do sita odkapať nálev vylejem. Karotka s hráškom použijem tiež bez nálevu. Moravanku dám do sitka, ale nálev požijem na poliatie surovín.
-
2
Ďalej si pripravím čili papričky majonézu a cibuľu. Papričky dávam 4 kusy mne to stačí, lebo nálev s Moravanky je pikantný a je v ňom aj feferónka. Takže šalát bude mierne pikantný.
-
3
Aby som nezabudol na Tuniaka vo vlastnej šťave, ktorú vylejem pripadne dám mačkám.
-
4
Sleďové filety pokrájam asi na 1cm kúsky. Cibuľku,Feferónku a uhorky s Moravanky i surovú cibuľu s čili papričkami pokrájam na drobné kúsky a dám do misy. Potom pridám ostatné suroviny bez nálevov a horčicu. Trochu premiešam. Jemne polejem nálevom s Moravanky.
-
5
Nakoniec dám na to majolku poriadne premiešam a z misy to preložím do skla s uzáverom. Uložím to na noc do chladničky na 12 hodín nech prejdu chute spolu. Prečo na noc? Preto, že cez deň to pokúša každého ochutnať či to je dobré. Treba vydržať ta chuť potom stoji za to.
-
6
Ráno s čerstvým rožkom a kofolou a môžme chutnať. Dobrú chuť prajem.
-
7
Z tohto mi vyšlo 1400 g.
ale šalát vyzerá dobre.
Mr.Patrovecky, ak mate zaujem, mozem Vam poslat recept. Mozete vyskusat a potom recept uverejnit, ak chcete... Moj email ~ cathy.somos@gmail.com
Ja som na Vareche iba divak, po vlastnych zlych skusenostiach som to vzdala a vsetky recepty som vymazala. Takze nemozem, lepsie povedane nechcem ho publikovat ja.