Rybací šalát-Fantastico fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 29. apríla 2015

Už viac rokov si robievam šaláty sám. Pamätám si, keď šaláty boli skvele a nemuselo sa tam skvieť pod názvom exkluzív. Tak tento je Zobraziť celý popisUž viac rokov si robievam šaláty sám. Pamätám si, keď šaláty boli skvele a nemuselo sa tam skvieť pod názvom exkluzív. Tak tento je fantastico.

7
porcií
15 minút minút
príprava

Suroviny

2x 400g filety
330 g
330 g sterilizovaná
185 g vo vlastnej šťave
420 g
4 ks
2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Pripravím si potraviny na šalát. Sleďové filety dám do sita odkapať nálev vylejem. Karotka s hráškom použijem tiež bez nálevu. Moravanku dám do sitka, ale nálev požijem na poliatie surovín.

    Rybací šalát-Fantastico (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej si pripravím čili papričky majonézu a cibuľu. Papričky dávam 4 kusy mne to stačí, lebo nálev s Moravanky je pikantný a je v ňom aj feferónka. Takže šalát bude mierne pikantný.

    Rybací šalát-Fantastico (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Aby som nezabudol na Tuniaka vo vlastnej šťave, ktorú vylejem pripadne dám mačkám.

    Rybací šalát-Fantastico (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sleďové filety pokrájam asi na 1cm kúsky. Cibuľku,Feferónku a uhorky s Moravanky i surovú cibuľu s čili papričkami pokrájam na drobné kúsky a dám do misy. Potom pridám ostatné suroviny bez nálevov a horčicu. Trochu premiešam. Jemne polejem nálevom s Moravanky.

    Rybací šalát-Fantastico (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec dám na to majolku poriadne premiešam a z misy to preložím do skla s uzáverom. Uložím to na noc do chladničky na 12 hodín nech prejdu chute spolu. Prečo na noc? Preto, že cez deň to pokúša každého ochutnať či to je dobré. Treba vydržať ta chuť potom stoji za to.

    Rybací šalát-Fantastico (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ráno s čerstvým rožkom a kofolou a môžme chutnať. Dobrú chuť prajem.

    Rybací šalát-Fantastico (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z tohto mi vyšlo 1400 g.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
mnam, tak teraz si sa trafil do mojich rekonvalescencnych chuti. bude mi zase tazko, ale, toto ma strasne laka, dakujem. len ten tuniak je tam pre mna akysi neznamy prvok, ale rozhodne nie zatracovany :)
izabella929
fajnotka.-) rybacie šaláty, tresky ľúbim..v rybách si nepreberám, všetky môžem..
patroveckypitrs
Ďakujem Vám. Toho Tuniaka som raz skúsil a celkom sa mi chutilo, ako by tu kyslosť zredukovalo. Tak to takto robím je to pomerne rýchlo spravené. No tých 12 hodín treba vydržať a odmena stojí za to.
bembo
hneď by som si dal.už aj ukladám do KK,a možno cez weekend aj urobím.pevne verím,že v mojej poznámke k receptu bude napísané "test gut"
kimlo
To je super, to musim vyskúšať!
merlinja
že kofola na raňajky - odpadnem :o)
ale šalát vyzerá dobre.
bembo
včera som tento šalátik urobil.keď nejaký rcp odskúšam,a chutí mi,dostane odo mňa v poznámke KK "test gut" .tomuto tvojmu šalátu som ale pridal poznámku "excelent".to znamená,že šalát bol fantastický,patrične aj pikantný.vrele doporučujem aj ostatným Varecháčom.
kimlo
Ja sa naň chystám teraz cez vikend, už mám vsetky veci pripravené...
amelie
superšalát:-))) ten nápad pridať tuniaka je veľmi zaujímavý, robím iba z ruských sardiniek, zdajú sa mi menej mastné ako slede, a namiesto majonézy používam kyslú smotanu alebo smotanový jogurt, ale "zmena teší", takže si tvoj recept ukladám do KK a vyskúšam čo najskôr. ***** ďakujem:-)))
lindap
Pravé sme ho dojedli, tak to je iná maškrta. Onedlho bude u nás znovu.
bembo
Tento šalátik robím už asi šiestykrát.u nás doma ho okrem mňa nikto neje,takže všetok(ja ho robím z polovičnej dávky) vždy,a s chuťou poputuje iba do môjho bruška.no nemám sa dobre?Práve som ho dokončil,zajtra bude parádny fruštik.
katarina2511
Mam recept na velmi podobny salat z kyslych rybiciek. Jedla som ho u mojich priatelov z Ruska. Velmi mi chutil, preto som si vypytala recept. Odvtedy ho robim dost casto, lebo cela moja rodina ho miluje.
Mr.Patrovecky, ak mate zaujem, mozem Vam poslat recept. Mozete vyskusat a potom recept uverejnit, ak chcete... Moj email ~ cathy.somos@gmail.com
Ja som na Vareche iba divak, po vlastnych zlych skusenostiach som to vzdala a vsetky recepty som vymazala. Takze nemozem, lepsie povedane nechcem ho publikovat ja.
kimlo
Len pre pripomenutie tohoto receptu, zase som ho robil 😋


1x kuko95




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia