Tajomstvo ostrokyslej-čínskej pikantnej polievky fotorecept
Foto: zuzankavarecha
táto polievočka by bola presne to, čo by som si za posledné € kúpila :) už roky je mojou obľúbenou a nedokážem sa jej Zobraziť celý popistáto polievočka by bola presne to, čo by som si za posledné € kúpila :) už roky je mojou obľúbenou a nedokážem sa jej prejesť.. len nedávno som objavila pastu na prípravu ostrokyslej a na jej zadnej strane je návod. trošku som ho podľa môjho gusta pozmenila a výsledok posúďte sami :) A čo ešte poteší: krátky čas prípravy :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks (Spice Pasta for Sechuan Hot&Sour Soup výr. Asian Home Gurmet) |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
300 g (čínska zmes) |
|
300 g |
|
2 ks |
|
13 PL |
|
13 PL (alebo majzéna) |
|
3 PL |
|
13 PL |
|
2 l |
|
|
|
posekaná |
|
|
|
|
Postup
-
1
3 PL oleja zahrejeme a krátko popražíme na ňom kuracie prsia nakrájané na drobné kocky
-
2
Ingrediencie, ktoré urýchľujú postup prípravy :)
-
3
v teplej vode rozpustíme a rozmiešame bujóny, pastu, pridáme sójovú omáčku, soľ a nalejeme do hrnca
-
4
Pridáme nadrobno rozmixovanú čínsku zeleninovú zmes (mixovanie ide ľahšie, keď k zelenine pridáte kus vody :) a dolejeme do hrnca vodu. Varíme cca hodinu a pol na miernom ohni
-
5
13Pl Majzeny a vody rozmiešame, pridáme do polievky a necháme prevrieť (zhustne)
-
6
Rozšľahané vajíčka prelejeme do polievky cez jemné sitko, premiešame, odstavíme.
- 7
Môžeme dochutiť pážitkou, bielym tofu nakrájaným na kocky, prípadne ešte soľou, sójovou omáčkou, sambal ölekom (čili pasta) a octom podľa chuťových pohárikov ;) Dobrú chuť!
- 7
mna asi je.ne.
@radox1 maizenu nemusis davat vobec :) ja osobne mam rada hustejsiu :)
@jarunka keby ma nebavilo, neskusala by som celodoobedne komplikovane recepty na ostrokyslu ale by som ju nadalej kupovala..chcela som sa len podelit o rychlu verziu :)
Mimochodom uz ju niekto z vas podla mojho receptu aj spravil? ;)
ja si tuto polievocku dnes navarim, dakujem autorke, ze sa podelila o easy peasy receptik. ostrokyslu milujem a bio hubovy bujon z rakuska prezijem, aj tu majzenu :D myslim, ze ludstvo konzumuje daleko horsie umeliny ako toto. peace
Ja radsej ostanej pri otrepanej cinskej verzii tohto receptu aj ked je pomala aj s krajanim bude za 10 minut.