Foto: dvorka
Doteraz som robila pirohy z tvarohového cesta len na sladko, dnes z vnútrorodinného dôvodu som urobila zmenu - na slano. Moje chuťové poháriky si Zobraziť celý popisDoteraz som robila pirohy z tvarohového cesta len na sladko, dnes z vnútrorodinného dôvodu som urobila zmenu - na slano. Moje chuťové poháriky si prišli na svoje keďže obľubujem spojenie tvarohu a pažítky ktoré som použila na polatie.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tvaroh som zmiešala s vajíčkom a bielkom, pridávala som z odváženej múky dovtedy, kým som mala nelepivé a nie príliš tvrdé cesto. Musí byť dobre spracovateľné. Nakoľko som mala dosť veľa cesta, rozdelila som ho na dve polovičky a prvú rozvaľkala na pomúčenej doske natenko. Asi 2 - 3 mm. Zo surovín na plnku som vymiešala hladkú slanú plnku. Môže sa primiešať aj pažítka alebo orestovaná cibuľka poprípade s malými kúskami škvariek. Ja som robila bez. Cukrárskou zdobičkou som plnila kolieska plnkou a zatvárala najmenším pirohovačom. Môže sa pravdaže aj prstami a potom vidličkou.
-
2
Postupne som z celého cesta narobila 63 ks pirohov. Posledných 13 som uložila do mrazničky na "horšie" časy. Dala som variť osolenú vodu do veľkého hrnca.
-
3
Pirohy po vyplávaní na povrch som nechala asi 3 - 4 minúty variť, potom som ich povyberala.
-
4
Z tvarohovej plnky čo mi ostala som vymiešala s trochou osoleného mlieka polevu. Ešte som vyškvarila na kocky nakrájanú slaninu, pridala plátok masla a mohla som podávať. Posypala som čerstvou zelenou pažítkou.
Diskusia k receptu