Slané tvarohové pirohy fotorecept

dvorka - fotkadvorka, 18. apríla 2015
Slané tvarohové pirohy (fotorecept)
Foto: dvorka

Doteraz som robila pirohy z tvarohového cesta len na sladko, dnes z vnútrorodinného dôvodu som urobila zmenu - na slano. Moje chuťové poháriky si Zobraziť celý popisDoteraz som robila pirohy z tvarohového cesta len na sladko, dnes z vnútrorodinného dôvodu som urobila zmenu - na slano. Moje chuťové poháriky si prišli na svoje keďže obľubujem spojenie tvarohu a pažítky ktoré som použila na polatie.

6
porcií
30 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

približne 250 g
1 ks
1 ks
500 g
250 g
1 ks
čo ostal




Postup

  1. 1

    Tvaroh som zmiešala s vajíčkom a bielkom, pridávala som z odváženej múky dovtedy, kým som mala nelepivé a nie príliš tvrdé cesto. Musí byť dobre spracovateľné. Nakoľko som mala dosť veľa cesta, rozdelila som ho na dve polovičky a prvú rozvaľkala na pomúčenej doske natenko. Asi 2 - 3 mm. Zo surovín na plnku som vymiešala hladkú slanú plnku. Môže sa primiešať aj pažítka alebo orestovaná cibuľka poprípade s malými kúskami škvariek. Ja som robila bez. Cukrárskou zdobičkou som plnila kolieska plnkou a zatvárala najmenším pirohovačom. Môže sa pravdaže aj prstami a potom vidličkou.

    Slané tvarohové pirohy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postupne som z celého cesta narobila 63 ks pirohov. Posledných 13 som uložila do mrazničky na "horšie" časy. Dala som variť osolenú vodu do veľkého hrnca.

    Slané tvarohové pirohy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pirohy po vyplávaní na povrch som nechala asi 3 - 4 minúty variť, potom som ich povyberala.

    Slané tvarohové pirohy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z tvarohovej plnky čo mi ostala som vymiešala s trochou osoleného mlieka polevu. Ešte som vyškvarila na kocky nakrájanú slaninu, pridala plátok masla a mohla som podávať. Posypala som čerstvou zelenou pažítkou.

    Slané tvarohové pirohy (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

martamm
Musia byť výborné, rada skúsim tento recept :)
motyka
U mňa patria medzi najlepšie jedlá. Často by som vymenila za mäso a robím podobne. Keďže podľa toho, čo si do nich dala, viem posúdiť ich chuť a konštatujem, že boli prefajnééééééé. Vydarili sa ti veľmi. Keby tak tu boli. To by bola hostina. Kto nerobí tvarohové na slano, určite nech tento recept vyskúša. *****.
havino
pekné ich máš, ja už mám dlho chuť na pirohy, s bryndzou plnené , tvarohové šulance som varila viac krát, cesto výborné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia