Foto: stanci11
Dnes som raz nevedela čo na večeru...a tak sa stretlo všeličo s všeličím a chuťou na kari. No a niečo vzniklo :D A to Zobraziť celý popisDnes som raz nevedela čo na večeru...a tak sa stretlo všeličo s všeličím a chuťou na kari. No a niečo vzniklo :D A to vám bola nakoniec riadna maškrta...ešteže som nenavarila viac, lebo by som sa do toho stopercentne pustila...
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr som si načistila cibuľku, nakrájala na drobno a spenila klasicky na oleji. Kým bola hotová tak som očistila šampiňóny a nakrájala ich na trošku väčšie kúsky. Tie potom pristáli na cibuľke a dusili sa kým neboli trošku mäkšie. (Rovno sa ospravedlňujem za osvetlenie na fotkách, ale slnku neporúčite a sporák presunúť by som asi nezvládla :D )
-
2
Keď boli šampiňónky také polohotové, tak som ich zhrnula na jednu stranu panvičky a na to voľné miesto som kvapla trošku oliváču - do toho som potom pridala od oka kari pasty. Ona sa v tom oleji pekne roztrhala a mohla som ju vmiešať do hríbov. (inak ja zbožňujem kari takže veľa veľaaaa, ale každý si určite ustriehne ako to má rád - tie pasty sú celkom dosť silné, tak odporúčam začať opatrne)
-
3
Prehadzovala som to vareškou, až kým sa mi pasta nedostala medzi všetky šampiňóny, podliala som to troškou horúcej vody a prihodila som zmrazený listový špenát.
-
4
Trvalo asi 5-7 minút kým sa ten špenát úplne rozmrazil a rovnomerne rozložil v zmesi.
-
5
V medzičase som si vedľa v miske rozmiešala tuhý grécky jogurt s trochou mlieka. Nie som si istá koľko toho mlieka som použila, ale ak chcete hutnejšiu zmes tak málinko alebo aj žiadne. Ja som chcela ten jogurt trošku zriediť, čiže som dala tak 50-100 ml. A nič nie je lepšie ako habarka/roguľka na takéto rozmiešanie :) Toto som potom pridala na slabučkom (!!!) plameni do zmesi na panvičke.
-
6
A dôkladne rozmiešala.
-
7
Na záver som do zmesi šupla trošku garam masaly (tak tretina ČL), premiešala a hneď odstavila.
-
8
Ja som to teda zbaštila len také, a teda iným fofrom :D (ale ono hlad je hlad). Určite by stálo zato spraviť hustejšiu verziu a skombinovať to s ryžou alebo s nejakou strukovinou... Ale teda na večeru mi bohate stačila takáto jednoduchá verzia :)
Diskusia k receptu