Hríbové risotto fotorecept

mardo - fotkamardo, 25. mája 2015
Hríbové risotto (fotorecept)
Foto: mardo

No co, vonku prsi, dobra muzika hra, risotto, jasne, co ine? :-)

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrsť sušené
1 hrsť
1 hrsť nakrájané na menšie kúsky
2 hrste
2 ks
2 strúčiky
1 hrsť
2 ks
1,5 l
 Nahrubo drvené
 kvalitny




Postup

  1. 1

    Najlepsie je vsetko napratat do hrnca a za 30minut jeme :-) no, ale to nie je tento pripad. Zacneme vyvarom, niekde v mnojich receptoch bude urcite, pozrite sa. Druhou vecou bude namocenie susenych hribov do teplej vody. Ako nam vyvar pekne bubla mozme zacat krajat vsetky huby, salotku, cesnak a jarnu cibulku s troskou petrzlenovej vnatky.

    Hríbové risotto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vsetko mame pripravene, dame zohriat panvicu na ohen, pridame olivovy olej, trochu masla a orestujeme salotku spolu s cesnakom, necakame, pridavame cerstve aj susene huby. Posolime, okarenime, pridame nakrajanu jarnu cibulku a trosku nakrajanej cerstvej vnate. Pockame az huby nepustia vodu. Ked pustia pridavame vodu so susenych hribov a pockame na zahriatie. Cas na ryzu. Pekne ju zamiesame pokial bude potrebne pridame trosku vyvaru a uz len nechavame ryzu nech nam nasiakne hribovou chutou. Risotto nas nepusti od sporaka, musi byt stale mokre takze nasledujucich 20 minut mame co robit, podlietat vyvarom, miesat a redukovat. Pocas varenia pridavame po troske masla.

    Hríbové risotto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked bude ryza all dente, primiesame parmazan, jarnu cibulku a vnat ak treba maslo. To je vsetko, dufam ze uz je risotto citit po celej kuchyni. Ta vona a chut je skvela! Na zaver naservirujeme na tanier a ja este oprazim na masle musle svateho Jakuba, dnes som ich ale nemal, takze som si nechal bokom trosku hribov a tie som osmahol na masle. Risotto ma mat peknu kremovu konzistenciu, chce to trosku praxe, ale ono, nevarite ho posledny krat.... prajem Vam dobru chut!!!!

    Hríbové risotto (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

lucka555
ja zvyknem pridat este pred vývarom 1dcl bieleho vína.. šilkovný recept ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia