Ďalšia moja inšpirácia z talianskej kuchyne, ideálne ako ľahká rodinná večera.
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| cca 250 ml vlažné |
|
| 100 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 bal. sušené |
|
| 2 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| Plnka: | |
| 600 g |
|
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 1-2 ks |
|
| 2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Na potretie: | |
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto :všetko vymiešame ,rozdelíme na polovicu a necháme kysnúť cca 1 hodinu
-
2
plnka: pokrájanú cibuľu a cesnak dáme smažiť, medzi tým olúpeme a nakrájame na malé kocky baklažány, keď je cibuľa usmažená pridáme baklažán, osolíme a okoreníme a dusíme do polomäkka.
-
3
potom pridáme pokrájané cherry paradajky, prehrejeme a odstavíme.
-
4
vykysnuté cesto vyváľame na veľkosť cca 60 x 40 cm , potrieme polovicou plnky a pridáme 125 g na kúsky pokrájanej mozzarelly
-
5
stočíme
-
6
nakrájame na 3-4 cm veľké kúsky a uložíme do tortovej formy a necháme kysnúť.
-
7
zopakujeme aj s druhou polovicou cesta
-
8
pred pečením potrieme rozšlahaným vajcom, a pečieme pri cca 180 stupňoch.
-
9
dobrú chuť









Diskusia k receptu