Voňavé kuracie prsia fotorecept

libusa57 - bez fotkylibusa57, 25. mája 2015
Voňavé kuracie prsia (fotorecept)
Foto: libusa57

Ak mate radi rozmarin a tymian a podobne vonave koreniny tak toto je to prave pre Vas!

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks nasekaná nadrobno
1 PL čerstvá
1 PL čerstvá
1 PL sušený
1 ČL mletá
1 PL
10 ks
1 ČL malá
2 PL
1 ČL malá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vsetky koreniny a olivovy olej za lyzicu zmiesame dokopy a natrieme tou zmesou prsia, ak su hrubsie trochy naklepeme. Nechame odstat 1/2-1 h v chladnicky.

    Voňavé kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uprazime cibulu na olivovom oleji.

    Voňavé kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme ju vodou a pridame kuracie prsia. Dusime pokial nie su makke.

    Voňavé kuracie prsia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ako prilohu som mala iba salat mixovany z uhoriek, rajcin, zeleneho salatu, papriky a retkvicky. Ale hodi sa k tomu aj ryza aj zemiaky. Dobru chut!

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Myslím, že v @mijaitinom komentári ide skôr o to restovanie. Cibuľu si restovala, prečo nie aj mäso? Zatiahli by sa póry a šťava zostala vo vnútri. Alebo si ho vkladala do horúcej vody? Tá by mohla poslúžiť podobne. Ak áno, bolo by dobré to doplniť do receptu, neskúsené gazdinky nemusia vedieť.
Tiež by som mäso opiekla, ale možno je toto diétnejší spôsob, alebo zvyk tak upraviť mäso, inak, @katka78 to dobre nqapísala. Ale aj keď je to inak, neznamená, že to nechutí. @libusa57 , asi si chcela mať šťavu, tak si to podliala, aj keď ju na tanieriku nevidno.
Katka78.... Ja som tie rezne nedala do vody ,iba som podliala cibulu ked som ju orestovala a polozila rezne na nu a krasne sa do makkucka udusily az sa topili na jazyku

Pridaj komentár k receptu: