Foto: brownies
Veľmi obľúbená polievka u nás aj v zahraničí. Dlho som hľadala dokonalý recept na túto polievku, ale vždy mi niečo nevyhovovalo. Spájala som, experimentovala Zobraziť celý popisVeľmi obľúbená polievka u nás aj v zahraničí. Dlho som hľadala dokonalý recept na túto polievku, ale vždy mi niečo nevyhovovalo. Spájala som, experimentovala až som objavila to, čo som tak dlho hľadala. Dúfam, že sa vám recept bude páčiť moji hostia a rodina zjedia polievku skôr ako si stihnem sadnúť k stolu.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na panvici s olivovým olejom si osmahneme na kocky pokrájané paradajky spolu s bazalkou. Stíšime plameň a necháme trochu prevrieť.
-
2
Nakrájame si nadrobno cibulu a pretlačíme strúčiky cesnaku (množstvo môže byť a väčšie, skúšala som rôzne varianty a nikdy to tým nepokazíte). Do hrnca si vhodíme cibuľu s cesnakom, posolíme (veľmi dôležité), pridáme klinčeky, korenie celé, vysypeme tam lyžičku sušenej bazalky, čierne korenie, oregáno (korenie dávam podľa chuti ale polkou lyžičky určite nič nepokazíte). Nakoniec pridáte kožu zo slaniny čo vám zvýši keď ju spotrebujete.
-
3
Vylejeme si celé pasirované paradajky do nášho výpeku (mne sa osvedcila Gianna 500g, ale najradšej robím z talianskych výrobkov). Do toho prilievame vodu, alebo vývar (určite preferujem vývar pred bujónom). Ja dávam približne 800ml, ale množstvo sa môže líšiť v závislosti od hustoty, zloženia atď. Vhodíme dva bujóny (karpatský/hovädzí), ak nemáme pri ruke vývar.
-
4
Necháme chvíľku prevrieť, vhodíme naše osmahnuté paradajky spolu s bazalkou do hrnca. Zoberieme pol hrste cukru a vhodíme ho do našej polievky. Ďalej trochu vína, ideálne červeného a nakoniec malú lyžičku džemu (nemusíte sa báť tejto kombinácii :) ). Džemy používam tmavé, hlavne malinový. Dochucujeme podľa chuti.
- 5
Nakoniec polievku zcedíme cez sitko aby nám ostala čistá polievka (nie všetci majú radi keď v polievke plávajú všetky ingrediencie). Nastrúhame parmezán a ozdobíme bazalkou. Dobrú chuť!
- 5
Diskusia k receptu