Paradajková polievka s cícerom
Cícer je strukovina, ktorá sa u nás na rozdiel od fazule a hrachu používa menej....
Zemiaková zmes z Verony
A opäť jeden z receptov, kde nechýbajú moje obľúbené paradajky. Tentokrát v kombinácii so zemiakmi...
Palacinková torta s paradajkami
Nevšedná kombinácia, ale výsledok stojí zato. Robím túto "tortu" v lete, keď mám...
Zemiaky na chorvátsky spôsob
Množstvo paradajok ma v dobrom slova zmysle donútilo siahnuť po starých receptoch....
Zeleninový šalát so žltým melónom
Melóny sa väčšinou konzumujú samotné. Ale dajú sa z nich pripraviť aj chutné šaláty. Či...
Cuketa zapekaná s paradajkami a syrom
Cuketa a paradajky - rýchle letné jedlo, ktoré vám určite zachutí. Ak máte záhradu a...
Kuskusový šalát s mangoldom a medovo-horčicovou zálievkou
Mangold je veľmi vďačná listová zelenina vhodná na šaláty, polievky, prívarky, k mäsu.....
Domáce pasírované paradajky
Pasírované paradajky (paradajková passata, pyré) pripravujem každoročne na zimné obdobie v letných dňoch, v čase ich najväčšieho dozrievania....
Zavárané v rúre pečené paradajky
Tento recept som našla pred rokmi na internete a vďaka svojej jednoduchosti a rýchlej realizácii ho odvtedy...
Paradajková nátierka bez sterilizovania
V období, keď paradajky dozrievajú a nestíhame ich konzumovať, prichádza na rad ich zaváranie....
Cestovinový šalát s baklažánovou zálievkou
Baklažán je známa zelenina, ktorú používa veľa ľudí na varenie a pečenie. Ale skúste...
Šalát z paradajok a žltého melóna
Šaláty sú v letných horúčavách ideálnym jedlom. Zasýtia a nezaťažia telo....
Uhorkovo-paradajková omáčka
Niekoľko desaťročí mám doma nenápadnú knihu Zelenina vo výžive, ktorá je úžasným zdrojom nielen receptov zo zeleniny, ale zároveň aj informácií o jednotlivých druhoch zeleniny, vrátane ich výživových hodnôt....
Domáci paradajkový pretlak
Hoci sa varí dlhšie, je nenáročný na prípravu a v zimných mesiacoch poteší.
Šalát z cviklových listov
Drvivá väčšina ľudí listy cvikly vyhadzuje. Pritom majú vysokú nutričnú hodnotu, obsahujú veľa vitamínov a minerálov a sú hodnotnejšie ako bežne používané hlávkové šaláty...
Cestoviny s bazalkovým tofu
Tofu je surovinou na prípravu mnohých jedál. Jeho príchuť volíme podľa toho, čo z neho chceme pripraviť...
Zemiakovo-zeleninový šalát
Zemiakový šalát sa dá urobiť aj inak ako iba majonézová klasika. Jarné šaláty k tomu priam...
Kuracie nôžky na olivách a citróne
Trocha nezvyklá súčasť pečenia - olivy a citrón a urobí to s kurčaťom divy.
Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...
Dusené filé na karí a zázvore
Rybacie filé sa dá pripraviť aj inak ako len smažené. Čo tak pridať zázvor? Filé dostane...
Karfiolový šalát
Karfiol je výborným druhom zeleniny do šalátov. Ozvláštni ich a dodá im inú dimenziu....
Zelenina s kokosovým mliekom
Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie....
Zeleninový šalát s rybičkami
Šaláty sa jedia často, rybičky v konzerve takisto. A čo tak spojiť obe dohromady?
Džuveč na piatok
Tento recept som dostala kedysi dávno od svojej priateľky - Bulharky. Robievali ho doma v piatok, kedysi sa v piatok dodržiaval pôst a mäso sa nejedlo, preto je bez mäsa....
Rybacia fileta na fazuľke
Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ...
Zeleninový šalát s feniklom
Zeleninové šaláty sú veľmi vďačným ľahkým jedlom. A ak sa tam "vpašuje" fenikel, je to...
Cestoviny s lososom a syrom feta
Pripravíme si zapekaciu misku a jej dno pokvapkáme olivovým olejom. Do misky dáme fetu a postupne...
Kuracie mäso s cestovinami, hubami a paradajkami
Výborná kombinácia mäsa a húb poteší naše chuťové poháriky. Príprava rýchla, zvyšok dokončí za nás...
Paradajková kapusta s údeným bravčovým mäsom
Chuťovka mojej dcérky bábiky Angie. Dovoľujem si Vám predstaviť môj variant, tentoraz s údeným mäsom....
Zeleninové lečo
Výborná úroda paradajok a papriky... Urobila som lečo, ktoré v zime poteší.
Lečo s ačokčou
Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....
Rezance s paradajkami a hrebenatkou
Hrebenatka jakubovská, vegetárián mora, má mäso s jemnou lieskovoorieškovou chuťou....
Plnená paprika so silnou paradajkovou omáčkou
Bežný recept na plnenú papriku, ale tentokrát s paradajkovou omáčkou bohatej a intenzívnej chuti.
Domáci kečup
Tento rok máme hojnú úrodu paradajok. Pripravila som sa na zimu, tento dobrý kečup bude...
Domáci pečený kečup
Inšpirovala som sa postupom z jedného príspevku na nete, lebo „pečenie kečupu“ ma zaujalo. Zmenila som...