Paradajková nátierka
Paradajková nátierka

Paradajková nátierka bez sterilizovania fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 8. augusta 2024
Paradajková nátierka bez sterilizovania (fotorecept)
Foto: tejaja

V období, keď paradajky dozrievajú a nestíhame ich konzumovať, prichádza na rad ich zaváranie. Túto pomazánku robím už vyše 20 rokov, je rýchlo Zobraziť celý popisV období, keď paradajky dozrievajú a nestíhame ich konzumovať, prichádza na rad ich zaváranie. Túto pomazánku robím už vyše 20 rokov, je rýchlo hotová a v zime použiteľná nielen ako pomazánka, ale aj pri varení, do omáčok, polievok, pod mäso...

30 minút
príprava

Suroviny

1 kg mäsité
300 g
70 g




Postup

  1. 1

    Paradajky a cesnak spolu rozmixujeme.

    Paradajková nátierka bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme soľ a dobre premiešame.

    Paradajková nátierka bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zmes dáme do malých fľaštičiek, uzavrieme a odložíme.

    Paradajková nátierka bez sterilizovania (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Používame v tenkej vrstve na chlieb s maslom, na hrianky alebo pri varení tam, kde by sme potrebovali paradajky - pod mäso, k cestovinám, do omáčok a pod.

Diskusia k receptu

dvorka
To naozaj vydrží surová rozmixovaná paradajka vo fľaške od leta až do zimy? Mne paradajková šťava s trochou soli v chladničke nevydržala ani 3 dni a skysla.
1x haji
dormella
@dvorka (9.8.2024 08:26)
Vydrzi, cesnek a sul konzervaci jisti.
Jen dodam, ze to neni az tak pomazanka, ale mirne tekuta smes, hodne cesnekova a pochopitelne i presolena.
tejaja
Ako píše dormella, je to tekutejšia zmes. Treba použiť mäsité paradajky, aby bola čím hustejšia. Dáva sa ale v tenkej vrstve na hrianku alebo chlebík, tak to nevadí.
A cesnak (je ho tam dosť) a soľ konzervujú.
Ďakujem ti za vysvetlenie. :)
dvorka
No, až sa dostanem k nejakým mäsitým paradajkám, v malinkom množstve vyskúšam. Ďakujem za vysvetlenie. Cesnak so soľou robievam, aj kompóty so soľou a nie cukrom, no ovocie zalievam vriacou vodou. Preto tá otázka.
hela17
@dormella (9.8.2024 17:31)

vydrží, ja do polovice dávam aj feferóny, aby bola pikantná




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia