Paradajková nátierka bez sterilizovania fotorecept
Foto: tejaja
V období, keď paradajky dozrievajú a nestíhame ich konzumovať, prichádza na rad ich zaváranie. Túto pomazánku robím už vyše 20 rokov, je rýchlo Zobraziť celý popisV období, keď paradajky dozrievajú a nestíhame ich konzumovať, prichádza na rad ich zaváranie. Túto pomazánku robím už vyše 20 rokov, je rýchlo hotová a v zime použiteľná nielen ako pomazánka, ale aj pri varení, do omáčok, polievok, pod mäso...
príprava
Postup
-
1
Paradajky a cesnak spolu rozmixujeme.
-
2
Pridáme soľ a dobre premiešame.
-
3
Zmes dáme do malých fľaštičiek, uzavrieme a odložíme.
-
4
Používame v tenkej vrstve na chlieb s maslom, na hrianky alebo pri varení tam, kde by sme potrebovali paradajky - pod mäso, k cestovinám, do omáčok a pod.
Vydrzi, cesnek a sul konzervaci jisti.
Jen dodam, ze to neni az tak pomazanka, ale mirne tekuta smes, hodne cesnekova a pochopitelne i presolena.
A cesnak (je ho tam dosť) a soľ konzervujú.
Ďakujem ti za vysvetlenie. :)
vydrží, ja do polovice dávam aj feferóny, aby bola pikantná