Uhorkovo-paradajková omáčka fotorecept
Foto: tejaja
Niekoľko desaťročí mám doma nenápadnú knihu Zelenina vo výžive, ktorá je úžasným zdrojom nielen receptov zo zeleniny, ale zároveň aj informácií o jednotlivých druhoch Zobraziť celý popisNiekoľko desaťročí mám doma nenápadnú knihu Zelenina vo výžive, ktorá je úžasným zdrojom nielen receptov zo zeleniny, ale zároveň aj informácií o jednotlivých druhoch zeleniny, vrátane ich výživových hodnôt. Napriek tomu, že ju mám tak dlho, nájde sa v nej stále veľa receptov, ktoré som ešte nerobila. Tentokrát som siahla po recepte, ktorý zredukoval časť mojej úrody zo záhrady.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paradajky a cibuľu nakrájame, zalejeme vodou, osolíme a povaríme 10 minút.
-
2
Potom dohladka rozmixujeme a necháme vychladnúť.
-
3
Z oleja a múky urobíme zápražku, zalejeme ju vychladnutou paradajkovou šťavou, pridáme mletú papriku a za stáleho miešania privedieme k varu.
-
4
Potom do omáčky vložíme na malé kocky nakrájané uhorky, premiešame a na slabšom plameni necháme povariť 5 minút.
-
5
Podávame posypané syrom, prípadne aj s vajíčkom uvareným natvrdo.
Diskusia k receptu