![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kelové lievance so slaninou a syrom
I vůně mohou klamat. Když zavřete oči a přivoníte k plnému talíři kapustových lívanců, čichové...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Syrečkový špíz s klobásou
Dostal jsem dárek. Syrečkovou kuchařku, kterou s kamarády vytvořili v Lošticích. Zeptal jsem se,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Konfitovaný sumec s tekvicovým prívarkom
Do olivového oleja vložíme plátky citróna, 4 strúčiky roztlačeného cesnaku, bobkový list, zopár guľôčok celého čierneho korenia, tymian...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvicové gnocchi s bryndzou a restovanou cibuľou
Recept na tekvicové gnocchi som našla tu: https://www. koreni. cz/recepty/dynove-gnocchi Je to zaujímavý recept, ak chcete vyskúšajte...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketovo-houbový guláš s opékaným párkem
Dostal jsem 12 kg zvláštní cuketu. Už jsem nevěděl co s ní dál. Tak že...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cviklové krupoto
Krupoto je vlastne rizoto pripravené z jačmenných krúpov. Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Ja...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané bravčové rezne so zemiakmi a s kuriatkami
Jedlo z jedného pekáča ako zdravšia alternatíva klasickým vyprážaným rezňom. Kuriatka pridajú výbornú vôňu a chuť....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčová krkovička obalená v krúpovom cestíčku
Ja viem, rezňov je tu neúrekom. No ale koľkí ste obaľovali rezne v cestíčku, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou
Len zriedka sa objaví na našom stole tento druh mäsa, ale teraz v pečenom stave bol...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kapustová polievka s krúpkami
Túto polievku milujem. Neviem čo viac by som mohla dodať. V lete osvieži, v...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rezance nielen pre unaveného kuchára
Keď som sa okolo roku 1970 mojeho, vtedy trojročného syna opýtal, Bobčo, čo budeš...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka s aljašskou treskou
Túto polievku mám veľmi rád. Je to spojenie chuti a vône ryby a hríbov. To...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou
Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia pečeň so škvarkami
Jednoduchú restovanú pečeň som obohatil podľa mojej predstavy a našich chutí. Vynikajúco zaúradovala i kombinácia údenej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené zemiaky
Teraz si poviete, no pečené zemiaky sem dáva, ako keby sme ich nevedeli upiecť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia avokádovo-citrónová polievka
Táto polievka je jednoduchá a osviežujúca. Prvýkrát som ju vyskúšal v Mexiku a od vtedy ju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka z lievika
Recept som objavil v zošite s receptami, už ani neviem odkiaľ som ho získal, tak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos a restovaný ružičkový kel s reďkovkami
Ďalší z mojich receptov „do plaviek“, aj keď nám leto máva z jachajúceho rýchlika. Ľahko...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pizza ako ju robím ja
Jednoduchá a dobrá pizza. Je to tak pre dvoch ľudí. Forma s priemerom 22 cm....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fazuľkový prívarok à la lady Ann
Veľmi rád siahnem po rcp s vôňou spomienok na moju babičku lady Ann. Na dvore „šéfovala”...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové kapustníky
Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia s parmezánom
Vždy keď naďabím na rcp s parmigiano reggiano dostanem úžasnú chuť na slovenský údený oštiepok. Už...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rizoto z kuracieho perkeltu
Ani tak nejde o recept, ako o moju samochválu a aby si moja mamka i babička...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Maďarský guláš so žemľovou knedľou
Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kyjevské kotlety
Je to veľmi staré a populárne jedlo v Rusku a pochádza ešte z čias Alžbety I (18....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mleté mäso zapečené s paradajkami, cuketou a so syrom
Sezóna v záhrade ešte nekonči. Takže stále mám kopu paradajok, papriky a aj cukety...