Pečené kačacie stehno s karamelizovaným pomarančom so saturejkou fotorecept
Nedeľný obed, tentoraz s kačacinkou. Jedno stehno vážilo 400 g. Pripravila som ho s karamelizovaným pomarančom so saturejkou a samozrejme podliala bielym vínom.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 400 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Pomaranč na karameli: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| čerstvá | 
                                                             | 
                                                    
| Príloha: | |
| opečené | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Kačacie stehná som si objednala. Tieto 2 kusy z farmy vážili 900 g.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Kačacie stehno som umyla, osušila a vybrala tuk.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Tuk som nakrájala na drobné kocky a keď ho vytopím, pripravím na ňom stehno.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na vytopenom tuku som opiekla stehno z oboch strán.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Preložila som ho do zapekacej misy, pridala som cibuľu, cesnak, osolila, korenila, posypala celou rascou a paprikou. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla som ho 50 minút.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Upečené stehno som vybrala a nechala postáť 15 minút. Zatiaľ som si pripravila pomaranče na karameli.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Na panvici som skaramelizovala cukor, pridala som na kocky nakrájané pomaranče.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Podliala som bielym vínom.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Napokon som pridala saturejku, už som nepiekla, len som všetko zmiešala. Zemiaky som uvarila v šupke, ošúpala a opiekla v celosti v tuku z kačky, potom som ich nakrájala na kolieska.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Hotové jedlo som uložila na taniere, pridala som karamelizovaný pomaranč a zemiaky. Prajem vám dobrú chuť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu