Pečené kačacie stehno s karamelizovaným pomarančom so saturejkou fotorecept
Nedeľný obed, tentoraz s kačacinkou. Jedno stehno vážilo 400 g. Pripravila som ho s karamelizovaným pomarančom so saturejkou a samozrejme podliala bielym vínom.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 400 g |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| Pomaranč na karameli: | |
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 50 ml |
|
| čerstvá |
|
| Príloha: | |
| opečené |
|
Postup
-
1
Kačacie stehná som si objednala. Tieto 2 kusy z farmy vážili 900 g.
-
2
Kačacie stehno som umyla, osušila a vybrala tuk.
-
3
Tuk som nakrájala na drobné kocky a keď ho vytopím, pripravím na ňom stehno.
-
4
Na vytopenom tuku som opiekla stehno z oboch strán.
-
5
Preložila som ho do zapekacej misy, pridala som cibuľu, cesnak, osolila, korenila, posypala celou rascou a paprikou. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla som ho 50 minút.
-
6
Upečené stehno som vybrala a nechala postáť 15 minút. Zatiaľ som si pripravila pomaranče na karameli.
-
7
Na panvici som skaramelizovala cukor, pridala som na kocky nakrájané pomaranče.
-
8
Podliala som bielym vínom.
-
9
Napokon som pridala saturejku, už som nepiekla, len som všetko zmiešala. Zemiaky som uvarila v šupke, ošúpala a opiekla v celosti v tuku z kačky, potom som ich nakrájala na kolieska.
-
10
Hotové jedlo som uložila na taniere, pridala som karamelizovaný pomaranč a zemiaky. Prajem vám dobrú chuť.









Diskusia k receptu