Pečená krkovička z daniela s brusnicou omáčkou fotorecept
Foto: izabella929
Dlho som nepripravovala mäso z diviny. Dnes som mala krkovičku z daniela a pripravila som k nej omáčku z brusníc.
porcie
príprava
na 200/180 °C
Suroviny
400 g |
|
Nálev: | |
50 ml |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pečenie: | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
štipka |
|
1 ks |
|
1 cesnak |
|
1/2 PL |
|
čerstvá |
|
Brusnicová omáčka: | |
1 PL |
|
100 ml |
|
100 ml (Vermut) |
|
2 |
|
Postup
-
1
Vo štvrtok som pripravila nálev a vložila som doň mäso. Zakryla som ho vrchnákom a uložila do chladničky.
-
2
Na druhý deň som do nálevu pridala 1 PL horčice, pomiešala a mäso som obrátila a každý deň som ho znovu obrátila v náleve.
-
3
Dnes (nedeľa) som ho vybrala z nálevu, vložila do misy z jenského skla, pridala masť a podliala nálevom. Rúru som nechala vyhriať na 200 °C a vložila som misu zakrytú.
-
4
Po 30 minútach pečenia som pridala lístky šalvie a plátky cesnaku a dopiekla 10 minút už na 180 °C.
-
5
Upečené mäso som vybrala z rúry a nechala odpočívať 15 min. Nakrájala na šikmé plátky.
-
6
Kým mäso odpočívalo urobila som brusnicovú omáčku: Na panvicu som dala skaramelizovať cukor...
-
7
...pridala som brusnice
-
8
...podliala vínom
-
9
...2 minúty miešala a hotovo.
-
10
Hotový obed som podávala so zemiakovým knedlíkom a brusnicou omáčkou. Prajem vám dobrú chuť
Tvoje jedlo vyzerá však fantasticky, ochutnala by som.