Vyprážaný patizón fotorecept
Foto: olinecka
Túto dobrotu mi dala suseda zo záhradky. Dnes u nás rýchly obed.
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks stredný |
|
na chuť |
|
podľa potreby |
|
2 ks |
|
podľa potreby (na obaľovanie) |
|
podľa potreby (na vyprážanie) |
|
Postup
-
1
Stredne veľký patizón umyjeme, osušíme, ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na podkovičky 0,5 cm.
-
2
Pripravený patizón osolíme, necháme chvíľu odstáť. Obalíme v trojobale múka hladká, vajíčka, strúhanka.
-
3
Na rozpálenom oleji vyprážame do zlatista z oboch strán. Poukladáme na papierovú servítku. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom alebo podľa seba. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu