Vyprážaný patizón
Vyprážaný patizón

Vyprážaný patizón fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 6. septembra 2019
Vyprážaný patizón (fotorecept)
Foto: olinecka

Túto dobrotu mi dala suseda zo záhradky. Dnes u nás rýchly obed.

30 minút
príprava

Suroviny

1 ks stredný
na chuť
podľa potreby
2 ks
podľa potreby (na obaľovanie)
podľa potreby (na vyprážanie)




Postup

  1. 1

    Stredne veľký patizón umyjeme, osušíme, ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na podkovičky 0,5 cm.

    Vyprážaný patizón (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravený patizón osolíme, necháme chvíľu odstáť. Obalíme v trojobale múka hladká, vajíčka, strúhanka.

    Vyprážaný patizón (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenom oleji vyprážame do zlatista z oboch strán. Poukladáme na papierovú servítku. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom alebo podľa seba. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

kvakac
Vyzerá to veľmi dobré. Takéto jesenné jedla mám veľmi rád. Ja sa ich na jeseň zasýtim a potom mám pokoj na dlhú od nich. Z domácich záhrad je to najchutnejšie.
haji
Oh, to je moje zamilované jídlo. Smažený patizon s novými brambory byl pro mě v dětství malý pozdně letní obřad. Vše rostlo na zahrádce, já poctivě hlídala velikost patizonů a chodila za babkou orodovat, aby je už usmažila. Výborný oběd, milá @Olinecka !
cesminaz
Už dávno sme nemali vyprážaný patizón.V posledných rokoch sadievam len cukinu,takže zvyknem vyprážať len tú :-)