Oko zo špagetovej tekvice
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....
Krkovička à la Východ
Krkovičku nakrájame na hrubé pláty a prepolíme, potom každý kus zviažeme niťou.
Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...
Krupoto s cviklou
Toto je ďalšia z možností, ako použiť cviklu a cviklové listy. Tie majú vysokú nutričnú hodnotu....
Palacinková torta s paradajkami
Nevšedná kombinácia, ale výsledok stojí zato. Robím túto "tortu" v lete, keď mám...
Kačka pečená na jablkách
Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...
Brokolicová pizza
Je to pizza, či nie je to pizza? Podstatné je, že to chutí. Brokolica...
Krémová tekvicová polievka
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a pridáme na kocky narezanú mrkvu, petržlen, ošúpanú tekvicu...
Sviečková z bravčového mäsa
Dlho sme nemali omáčku, ktorá sa podáva k sviečkovej. Doma sme mali len bravčové mäso a tak som uvarila túto dobrotu aj z tohto mäsa....
Kura v štýle popcorn
Neviem prečo popcorn. Asi preto, že je chrumkavý, "jednohubkový" a keď si dáte jeden kúsok, neviete kedy prestať :-)...
Karfiolovo-brokolicový pekáč
Priniesla som si z obchodu oboje, karfiol aj brokolicu. A teraz čo s tým? A ajhľa, ako na objednávku vyskočil z časopisu tento recept...
Pizza raz dva tri
Aj keď ma určite ukrižujete, že toto nie je pizza, tak vám dám za pravdu. Ja robievam pizzu, ktorej cesto robím večer...
Bravčový plátok s čínskou kapustou
Čínsku kapustu mám veľmi rada. Vysievam si ju v júli na záhrade, spolu s pekinskou...
Tirolské zemiaky
Naozaj fantastické zemiaky. Slaninka, cibuľa, cesnak - všetko tam je. K tomu volské...
Zemiaky na chorvátsky spôsob
Množstvo paradajok ma v dobrom slova zmysle donútilo siahnuť po starých receptoch....
Halušky z hokkaido tekvice
Tento recept milujem a hokkaido tekvica vo mne evokuje jesenné obdobie a teplo domova. Keď ich...
Hovädzie na burgundský spôsob
Každé výročie svadby pre nás znamená, že je čas na naše najobľúbenejšie jedlo - hovädzie burgundské....
Falošné špagety carbonara
Takto robím po domácky carbonara špagety ja. Vy si ich kľudne nazvite ako chcete, ale...
Jablkové smažienky
Jablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá....
Bravčové kotlety v kastróle
Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia....
Bravčové na znojemský spôsob
Určite vám bude chutiť toto výborné jedlo vhodné na nedeľný obed či večeru....
Cestoviny s tekvicovou omáčkou so šampiňónmi
V jesennej sezóne nie je o tekvice všetkého druhu núdza. Vyskúšajte túto omáčku, ktorá sa...
Pšenično-ražné halušky s tofu
Troška zmeny v druhu múky a už máme iné jedlo. A trocha zdravšie....
Zapečené niťovky s jablkami
Kedysi pred rokmi som našla tento recept v nejakom časopise. Odvtedy už vyše 30 rokov príde na rad na jeseň, keď padajú jablká....
Kuracie prsia à la Východ
Nakrajané kuracie mäso dáme na polhodinu do marinády z mletej papriky, mletého korenia, sušeného cesnaku,...
Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...
Kuracie mäso s broskyňou a so syrom
Pripravíme si kuracie mäso podľa počtu porcií. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, mletou červenou...