Slaný koláč z maslovej tekvice fotorecept
Tento recept som tu našiel na Vareche od @Evarodna, len som zmenil múku a olej za maslo. Tekvicu som použil maslovú. To som sem pridal, ako pripomenutie na tento dobrý recept.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1000 g (bez šupky) |
|
300 g |
|
300 g |
|
300 g |
|
6 ks |
|
100 g |
|
70 g |
|
2 PL (s glutamanom) |
|
1 KL |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
1 hlavička |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Tekvicu zbavíme šupy a prerežeme na štvrťky, aby sa nám ľahšie strúhala.
-
2
Strúhame na veľkých okách, tekvicu aj so semiačkami, salámu, syr.
-
3
Na jemno strúhame cesnak a do masy teraz použijeme polovicu. Druhú polovicu aj s plátkom masla necháme na koniec - potrieme ním vrch koláča. Maslo nastrúhame tiež na veľkých okách. Pridáme žĺtky, kyslú smotanu a prášok do pečiva. Všetko spolu zamiešame.
-
4
Bielky vyšľaháme na sneh.
-
5
Pridáme k tekvicovej zmesi a zľahka premiešame.
-
6
Teraz pridáme a vmiešame aj múku. Ak je to moc suché, pridáme trochu mlieka.
-
7
Na plech dáme papier na pečenie a nanesieme naň všetku hmotu. Rúru zapneme na 180 °C a pečieme 60 minút. Zvyšný cesnak dáme do rozpusteného masla a tesne pred koncom pečenia ním potrieme vrch koláča.
-
8
Po tejto dobe vytiahneme plech a necháme ho dobre vychladnúť. Tekvica keď je upečená a syr za horúca sú mäkké a lepivé, tak to musí trochu stuhnúť. Horúce sa to lepí na hubu a spálite si ju ako ja. Nuž keď to voňalo ako šľak až mi cigáni začali v žalúdku vyhrávať. Tak bacha na horúce.
-
9
A tu je to na tanieri, to už sme mali hrče za ušami.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu