Vyprážaný double rezeň v jemnom župane
Variant so strúhaným slovenským údeným oštiepkom „Liptov”, ale aj s chutou zmenou trojobalu na konečné vyprážanie....
Obličky s hubami v lístkovom koláčiku
Obličky rozkrojíme na polovice, ostrým špicatým nožom dobre vyčistíme a poumývame v studenej vode. Nakrájanú...
Sobotní bramboračka bábinky Cilinky
Kdysi jsem psal do komentáře u bramborové polévky o bábinčině bramboračce. Počasí a suroviny které se...
Pikantná fazuľová polievka s mletým mäsom
Podobnú som jedla v jednej peruánskej reštaurácii. Volala sa Fabada con pimentón, ale recept som...
Granatiersky pochod
Včera sme mali chuť na jedlo bez mäsa. Jednoduché a chutné jedlo, variabilné.
Srnčí guláš
Nevím jak, ale prostě jsem byl na vsi pasován na vaření gulášů. Ono se vlastně...
Zapékané brambory líného kuchaře
Po mnoha letech trmácení po všech možných kuchyních si vážně užívám jen vaření doma. Začal jsem...
Pánvičková smažená rýže
Zcela úmyslně uvádím tento název. Mnozí by mně asi upozornili, že rizoto má být krémové....
Bravčové pliecko na šampiňónoch
Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho...
Nadýchané šišky
V piatok cestou z práce som rozmýšľala čo s obedom na víkend, mala som chuť na...
Tradičné pečené zemiaky s maslom
Tradičné pečené zemiaky podľa jednoduchých receptov našich starých mám sú veru tie najlepšie. Stačí zemiaky upiecť...
Cuketová pizza
Nastráhame si cuketu, osolíme a necháme postáť 20 minút. Potom vyžmýkame vodu a pridáme 2 vajíčka,...
Bravčová panenka na zelenom korení s tymianom
Jednoduchý recept na chutnú a šťavnatú bravčovú panenku
Hromničné kyslé zemiaky s mäsom
Voda z kyslej kapusty dáva tomu ohromnú chuť. Prečo hromničné, lebo teraz tá voda z...
Lievance s figovým krémom
Lievance: Z vyššie uvedených surovín urobíme cesto na lievance. Lievance robíme na kvapke oleja na lievancovej panvici.
Kuracie prsia s brokolicou a cestovinou
Je to ľahko stráviteľné, zdravšie a pomerne rýchlo uvarené.
Massaman kuracie karí
Jednoduché thajské jedlo, ktoré obsahuje dve hlavné prísady, bez ktorých sa uvariť naozaj nedá a...
Pečený camembert a zemiaky z jedného plechu s domácimi brusnicami
Pre tých, ktorí majú radi lahodný francúzsky krémový syr s bielou plesňou na povrchu...
Hovädzí plátok na provensalských bylinkách
Nedeľný obed z predného hovädzieho mäsa s provensalskými bylinkami
Pečené jahňacie na hubách a brusniciach
Jahňacie mäso som očistila od tuku a blán. Nakrájala na rezne. Do olivového oleja som pretlačila...
Pochúťka z bravčových kolien
Je to niečo na takúto náročnú zimu, aby ste vládali odpratovať sneh. Najlepšie je...
Polievka z pečenej kačice s pečeňovou knedličkou
Kačku osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Dáme upiecť dozlatista. Po upečení pripravíme z kačky a koreňovej zeleniny...
Špenátové krémové rizoto so pstruhom dúhovým
Ryža Arborio je dobrým zdrojom zložených sacharidov, čiže telu dodá dostatok energie. Keďže má nízky...
Treska na fenikli a fazuli
Všeobecne by sme mali jesť viac ryby. Tento recept vám ukáže, že sa dá uvariť...
Zdravá brokolicová polievka bez smotany
Ako prvé si nachystáme suroviny: umyjeme brokolicu a mladú cibuľku. Očistíme mrkvu, zemiaky a...
Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou
Kuracie prsia som dočistila a rozrezala tak, aby sa dali plniť. Zvrchu aj zvnútra som...
Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi
Červené repy zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny. Po upečení...
Čierna ryža s restovanou zeleninou, šampiňónmi a pstruhom dúhovým
Čierna ryža prirodzene neobsahuje cholesterol, no okrem zdravotných prínosov vás prekvapí aj skvelou orieškovou chuťou....