Vyprážaný karfiol ale nie len on fotorecept
Foto: bendix
No áno, taká letná klasika, ktorá chutí.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiol rozoberiem na ružičky, blanšírujem cca 3 minúty vo vriacej vode, vyberiem a nechám odkvapkať.
-
2
Z vody (môžete aj sýtenej) a hrašky (alebo kukuričnej múky) pripravím hustejšie cestíčko. V cestíčku obalím karfiol a nakrájané šampiňóny.
-
3
Vyprážam v repkovom oleji.
-
4
Samozrejme, môžeš aj brokolicu, tekvicu... Proste čo ťa napadne, ale to už nechám na teba.
-
5
po vypražení osuším na papierovom obrúsku, ako prílohu som mal zemiakovú kašu a už len dobrú chuť hoci s uhorkovým, paradajkovým šalátom a tatárskou omáčkou...
áno viem, myslel som z hrašky alebo kukuričnej múky si sprarvím cestíčko