Vyprážaný karfiol a šampiňóny
Vyprážaný karfiol a šampiňóny

Vyprážaný karfiol ale nie len on fotorecept

bendix - fotkabendix, 27. augusta 2019
Vyprážaný karfiol ale nie len on (fotorecept)
Foto: bendix

No áno, taká letná klasika, ktorá chutí.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
250 g
5 PL (alebo kukuričná múka)
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberiem na ružičky, blanšírujem cca 3 minúty vo vriacej vode, vyberiem a nechám odkvapkať.

    Vyprážaný karfiol ale nie len on (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z vody (môžete aj sýtenej) a hrašky (alebo kukuričnej múky) pripravím hustejšie cestíčko. V cestíčku obalím karfiol a nakrájané šampiňóny.

    Vyprážaný karfiol ale nie len on (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyprážam v repkovom oleji.

    Vyprážaný karfiol ale nie len on (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Samozrejme, môžeš aj brokolicu, tekvicu... Proste čo ťa napadne, ale to už nechám na teba.

    Vyprážaný karfiol ale nie len on (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po vypražení osuším na papierovom obrúsku, ako prílohu som mal zemiakovú kašu a už len dobrú chuť hoci s uhorkovým, paradajkovým šalátom a tatárskou omáčkou...

    Vyprážaný karfiol ale nie len on (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Hraška nie je kukuričná múka, ale hrachová, pokiaľ viem, mala som ju, je jej viac druhov, na slané , aj na sladké použitie. Ale karfiol s ňou môže byť dobrý.....

Pridaj komentár k receptu: