Sicílske Arancini
Mleté mäso vymiešame zo zeleninovou zmesou, nadrobno pokrájanou kapiou, oreganom, soľou a taveným syrom....
Farmárske kuracie stehno na sušených hríboch
Nedeľný obed dnes z kuracieho stehna so sušenými hríbmi.
Hovädzí steak s fazuľkou na falošno
Týmto receptom chcem povzbudiť všetkých bojkov, že na dobrý steak treba chodiť do reštiky :) Tam...
Hanácke koláče
Hanácke alebo moravské kysnuté koláče. Klasika starých mám, na ktorej sme vyrastali.
Kuracie prsia plnené štyrmi druhmi syra
Prečo by kuracie prsia nemohli byť plnené štyrmi druhmi syra a vysmážané? Dobrota. Druhy syrov sú...
Pečená paprika
Jednoduché jedlo, ktoré môže byť ako hlavné alebo ako príloha. Ja som ho dnes robila ako...
Zelené fazuľky na balkánsky spôsob
Jedlo najlepšie z čerstvých zelených fazuliek práve nazbieraných v záhrade. Svieže zeleninové jedlo, ku ktorému...
Strúhaný syr v pažítkovom cestíčku
Jednoduchý rýchly obed zo strúhaného syra. Teraz som ho pripravovala v kvetinovej forme a podávala s...
Kritharaki s fetou a bazalkou
Kritharaki sú vlastne grécke cestoviny podobné našej slovenskej ryži. Ja som ich našla v Lidli, ...
Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky, ktorú som naplnila jednoduchou plnkou, len rožok, pažítka a...
Plnené kuracie prsia pečené v rúre
Tento recept mi došiel od známej. Kde ho zobrala neviem, ale je chutný, tak sa s ním podelím aj s vami....
Švajčiarske zapekané zemiaky
Kedysi dávno keď som poblúdil vo Švajčiarskych Alpách, mi toto spravil chatár na večeru.
Gulášová polievka Lacnáčik
Lacná polievka za pár centov. 6 litrov je 20 porcií a náklady na suroviny sú 38...
Bravčová panenka plnená sušenými paradajkami a mozzarellou
Pripravíme si suroviny: panenku, mozzarellu, sušené paradajky, soľ, oregano a mleté čierne korenie....
Salašnícky guláš s kapustou
Takto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné mäso....
Pôstna plnená zelenina
Plnená zelenina tak trocha na grécky spôsob "gemista", čo v gréčtine znamená plnená. Táto verzia je bez mäsa, čo však nie je podmienka....
Pečené kačacie stehno s kukuricou a lokšami
Nedeľný obed s kačacím stehnom, červeným vínom s kukuricou a lokšami.
Pečienkový perkelt so šampiňónmi
Jednoduchý a veľmi rýchle hotový perkelt z bravčovej pečene, ku ktorému som pridala aj šampiňony.
Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...
Pstruh v čipsoch na špenáte
Pripravíme si suroviny. Na panvicu dáme uvarené zemiaky v šupke a špenátový pretlak. Pretlak dochutíme...
Kuracie prsia plnené plnenou kapiou
Dnes som vyskúšala niečo, nad čím som dávno uvažovala či sa to podarí. Skvele sa všetko vydarilo a je to vynikajúci obed....
Bravčová krkovička marinovaná v čiernom cesnaku
Kúpil som čierny cesnak, tak som si skúšal z neho urobiť niečo dobré.
Mäsové špízy so slivkami
Rýchle a chutné papaníčko. Originálna verzia receptu pochádza z knihy Marcela Ihnačáka, ktorého recepty mám veľmi rada. Ja som neskôr vyskúšala aj verziu z kuracieho mäsa....
Rozpečený bôčik
Nedeľný obed som pripravila podľa receptu TV Paprika. Je to rozpečený bôčik pripravený na čiernom pive....
Plnený zemiak Zbojnícka mladosť
Recept z 80-tych rokov nazývaný aj ako Jágerek, kde sa používala bravčová pečeň a bravčové mäso....
Svieža chutná plnená letná zelenina
Svieža chutná plnená letná zelenina - Свежи и вкусни пълнени летни зеленчуци. Osviežujúce ľahké letné jedlo,...
Kolienkový perkelt na červenom víne so saturejkou
Nedeľný obed z bravčového kolienka na červenom víne so saturejkou. V minulosti som už pripravila tento výnimočný...
Pod kožou plnené pečené kuracie stehno s ríbezľovým prelivom
Sobotný obed dnes s pečeným kuracím stehnom, ktoré som plnila kolieskami údenej klobásy pod kožu....
Makové buchty
50 rokov dozadu takéto buchty robila moja mama. Jediné vylepšenie tohto receptu ...
Bezlepkové brokolicové palacinky
Slané palaninky sú cez leto žiadané a tak som vyskúšala brokolicové a sú výborné, tak pridávam...
Zemiaky s kyslou kapustou v rímskom hrnci
Chcete nápad, čo na obed? Čo tak starú dobrú klasiku...