Ochutené zemiaky s kuracími prsami pečené pod alobalom fotorecept
Foto: luwinka
Je to rýchly a dobrý obed. Toto jedlo je pre 2 osoby. Ale stojí za vyskúšanie, nakoľko je naozaj vynikajúcej chuti.
porcie
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr ošúpeme surové zemiaky a pokrájame ich na kocky. Do panvice dáme olej, pridáme na kocky pokrájané kuracie prsia, osolíme ich, posypeme čiernym mletým korením, červenou mletou paprikou, pridáme trochu mletej rasce a chvíľu podusíme.
- 2
Do plechu, ktorý sme vymastili olejom dáme pokrájané zemiaky. Pridáme podusené kuracie prsia aj so šťavou, ďalej očistené paradajky (ja som ich dala bez šupky, tú som okrojila), pridáme postrúhaný strúčik cesnaku a všetko vareškou zamiešame v plechu a na koniec pridáme trochu majoránky na vrch. Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 1 hodinu.
- 3
Keď sú už upečené, stiahneme alobal z plechu.
- 4
A ihneď podávame, pokiaľ sú teplé.
- 5
Z tohto množstva vyjdú 2 porcie.
- 2
Diskusia k receptu