Morčacie prsia
Morčacie prsia

Morčacie prsia s ajvarom fotorecept

horalkalesna - fotkahoralkalesna, 11. januára 2022

Rýchly a chutný obed :-)

15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (bez kože)
350 ml
1 ks
1 ČL
200 g
1 ks menší

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie prsia nakrájame na menšie kocky. Na olivový olej dáme nakrájanú cibuľku a opekáme do zlatova. Keď je cibuľka hotová, hrniec odložíme zo sporáka a pridáme mletú červenú papriku. Pomiešame a zalejeme 1 dl vývaru a vrátime naspäť na sporák. Povaríme a pridáme mäso. Mäso jemne osolíme, okoreníme a podusíme. Keď sa mäsko zatiahne, pridáme zvyšný vývar, premiešame a dusíme cca 15 minút.

    Morčacie prsia s ajvarom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je mäso mäkké, pridáme ajvar, pomiešame a ešte chvíľu podusíme. Medzitým si nastrúhame zemiak na kašu (ako na halušky alebo placky) a pridáme do omáčky. Omáčka sa krásne zahustí. Povaríme a podľa potreby ešte dosolíme.

    Morčacie prsia s ajvarom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s cestovinou alebo haluškami. Dobrú chuť

    Morčacie prsia s ajvarom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak by bola omáčka riedka aj po zahustení zemiakom, pridajte ešte nastrúhaný zemiak alebo zahustite Solamylom.

Diskusia k receptu