Dušičková polievka
Pod takým názvom som ju kedysi našla v dajakom časopise. Práve teraz je najvhodnejší čas ju...
Vysmážaný pangasius v sezame
Dostala som ohromnú chuť na vysmážanú rybu a tu je výsledok môjho snaženia.
Jordánske kurča
Toto jedlo kedysi varil nebohý herec Durdík ml. a mal ho od svojho kamaráta-jordánca, tak...
Syrové špízy
Mala som doma tvrdý syr a nechcela som zas len vyprážať, tak som sa inšpirovala na...
Zemiakové oko
Ak chcete svojim blízkym pripraviť niečo dobré, ale aj oku lahodiace, skúste zemiakové oko...
Slivkové guľky
Recept mám z kuchárskej knihy, ktorú som dostala od mojej maminky, keď som sa vydala....
Ryža s hráškom a ananásom
Ryžu uvaríme. Ananás umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a vyrežeme dužinu. Dužinu nakrájame na kocky...
Grilovaný camembert a údený ovčí syr
Viem, že už je po grilovačke ale aj teraz sa dá grilovať na panvici.
Sójové rezne
Sója obsahuje najviac bielkovín zo všetkých plodín, sú ľahko stráviteľné a vstrebávané.
Pstruh na cibuľke a na paradajkách dia
Pstruhy umyjeme a osušíme a posolíme a okoreníme korením na ryby, naplníme cibuľou a paradajkami...
Bravčové pláty v paradajkovej omáčke dia
Niečo pre nás dia, z tej knedly si môžeš vziať len jedem kúsok hoci je bez cukru....
Zapekaná cestovina
Najlepšie na zapekanie sú rovné cestoviny (rezance, fliačky), pekne držia v celku pri porcovaní.
TVAROHOVÉ HALUŠKY k sviečkovej na smotane
@jerica recept som vyčítala v denníku Nový čas-príloha víkend , zapáčil sa mi a inšpirácia...
Pohánkové halušky s kyslou kapustou a falošnou slaninkou
Tento pokrm je uvarený podľa markobiotickej kuchárky na nete. Dcére aj vnučke chutil, uvarila ho...
Zapekané kuracie prsia s broskyňou
Tento recept sa dá obmieňať s rôznym ovocím... jablká, ananás, slivky...
Zemiakový šalát
moja dobrá kamarátka mi narobila chute tak som ho musela spraviť ... za hlavnú foto sa...
Šampiňónová perinka na bielom obláčiku s baldachýnom z parného hrnca
Kuracie prsia naklepeme, osolíme, okoreníme korením na grilované kurča, posypeme sušenou pažitkou, korením...
Šťavnaté obrátené bravčové rezne
Zvyčajne sa obrátené rezníky robia z hovädzieho mäska a najlepšie v tlakovom hrnci, ale výborne chutia...
Richtársky rezeň
mäso nakrájame na rezne, osolíme, okoreníme, mletým čierným korením, potrieme kečupom a roztlačeným cesnakom...
Panenka v medovej marináde
Rada varím z panenky. A tu jeden rcp, ktorý je rýchly a veľmi chutný.
Rezančeky na dijonskej horčici
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme na rezance nakrájané mäso, osolíme, okoreníme a posypeme mletou červenou...
Tilapia na zelenine
Na maslo si dáme popražiť pór nakrájaný nadrobno a potom pridáme horčicu, cukor, citrón, cesnak, do...
Segedínsky guláš
Klasicky Segedín aký som sa naučil od kamarátovej babky aj keď nie je až tak klasický.
Halušky s kyslú-kvašnú kapustú po našom
Začína čas kvasenia kapusty a ja ešte mám zo starých zásob, súdok treba výprazdniť tak varím a...
Currywurst alebo klobása v karí omáčke
Nemecký fast-foodový favorit ktorý sa može pochválit vlastným múzeom... ochutnala som v Nemecku a som si chcela...
Barbecue v kuchyni
Leto odišlo , jeseň pomaly tiež. My pod V. Tatrami máme už pomaly nefalšovanú zimu. Tatry už...
Špíz s mätovou omačkou a omáčkou z pečeného cesnaku
Pripravíme si zeleninu a ananás na špízy. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovice. Papriku umyjeme...