Zemiaková haruľa s cesnakom fotorecept

marianne - fotkamarianne, 25. januára 2012
Zemiaková haruľa s cesnakom (fotorecept)
Foto: marianne

Nemali sme, ani nepamatam.Recept tu davam aj koli dcere,ospravedlnujem sa,ze je tu 125x:-DDD

1 plech
porcia
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg ocistene
2 CL
5 strucikov
2 CL
1 PL
100 g
 na plech
 na potretie
1 ks




Postup

  1. 1

    V tomto bode podvadzam,nebudem ich struhat ani za zivy svet,vzdy som cela dodrhnuta az do krve,neviem to.Takze stara,dobrucka 20 rocna ETA,ktoru mam na tento ucel to poriesi.

    Zemiaková haruľa s cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridame sol,vajce,cesnak rozotrety,majoran,mlieko a muku.

    Zemiaková haruľa s cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko premiesame,rozotrieme na dobre vymasteny plech na hrubku asi 1 cm.

    Zemiaková haruľa s cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A v horucej rure upecieme do ruzova.Hotove potrieme maslom a nakrajame na stvorce.

    Zemiaková haruľa s cesnakom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

marcy
máme rovnaké chute :) včera som robila vo vyššom plechu ( aby som neokydala rúru ,rado prská ) pridávam 1 dc mlieka a 150 g hl.múky,trošku som ju prismahla do chrumkava aj z vrchu,acidko k tomu....božskéééé
zirafninka1
a kludne aj 350ty krat. nemas sa komu ospravedlnovat. ja ju v KK este nemam a teraz uz budem mat. inak priznam sa, ja som harulu este nikdy nejedla. ale zemiaky a cesnak urcite nesklamu.
pacik
pečiem už roky rovnako ako ty, len bez múky a mlieka, je taká "šťavnatejšia", s múkou a mliekom na panvici, to je zasa "chrumkavejšie" - tak to piekla už moja mama (kysučanka) :-)
rybarkuchar
Haruľa je proste haruľa, patrí do top 10 Slovenskej kuchyne, aspoň pre mňa. Najlepšia akú som kedy jedol je pečená v chlebárenskej peci.
bysop
Ja dávam ešte korenie a kmín k tomu fazuľu na kyslo a môžeme sa "udláviť" ........... neskutočne dobré jedlo, keby som zrovna nedorobila lokše s pečienkou tak určite už aj robím
ola111
Mňa napadlo presne to isté,ako píše @rybarkuchar ,haruľa je proste haruľa,výborné jedlo.A @marianne69 ,som zvedavý tvor-s úsmevom
má aj pokračovanie?
marianne69
@ola111 ja som dnes po mejdane,trosku mi to pomalsie zapaluje, co ci ma aj pokracovanie:-)))) mne dnes niekto sedi na kabli.....:-)))
betty21
ja tiež zemiaky mixujem a nikomuto neprekáža, robotu si treba zľahčovať...
salinka
Tak to je ale nahoda. Akurat vcera sme sa tiez krmilli touto dobrotou. Mame ju radsej ako placky vyprazane v oleji. Je to predsa len zdravsie.
fialka49
Ja robievam túto dobrotu trochu upravene: polovicu zemiakov postrúham na strúhadle s väčšími slzičkami a druhú polovicu klasicky na jemno. Postup ďalej ako ty. Zdá sa mi, že potom je haruľa "nadýchanejšia".
honestka
Harula v kazdom prevedeni je vyborna! Ja nepouzivam muku, ale nahradim to struhankou. Ked sa zemiaky struhaju na 2 sposoby / ako @fialka / tak su to potom "Latke", ktore sa v zidovskej rodine podavaju na ich sviatky s jablcnym sauce, cottage syr, kysla smotana ai.
Ja mam harulu najradsej ako placky v tvojom prevedi @marianne69 s tou malou zmenou. Vborne za kazdeho pocasia a naviac prave Slovenske jedlo, ktore zboznujeme a ucime na to aj vnucikov. Vzdy TU privitam prave taketo recepty.
evanaaa
Chystám sa dávno, ale na placky, také čo mi budú "stáť". V Pezinku na vinobraní som si kúpila, bola v nej upražená cibuľka a zemiaky nie moc najemno strúhané, bola výborná, na takú sa chystám, a veľa cesnaku, štipku rasce.
marianne69
Viem,ze nastruhane maju inu strukturu,nabuduce dam stravnikom postruhat:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia