Foto: pusta
Máme radi jedlá, v ktorých je zázvor. Skúsila som zázvor s rybou a cesnakom. Výsledkom bola prekvapivo dobrá a chutná ryba, ktorá sa oplatila Zobraziť celý popisMáme radi jedlá, v ktorých je zázvor. Skúsila som zázvor s rybou a cesnakom. Výsledkom bola prekvapivo dobrá a chutná ryba, ktorá sa oplatila a piekla som ju takto už viackrát na žiadosť ostatných. Odporúčam vyskúšať, možno zachutí aj Vám.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
600 g |
|
z 1/2 citrona |
|
2-3 cm |
|
3-4 strúčiky podľa veľkosti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
60 g plátky |
|
600 g |
|
podľa chuti |
|
5-6 PL |
|
Postup
-
1
Filety z mrazenej aljašskej tresky som umyla, osušila v papierovej utierke a vložila do pekáčika. Nechala som ich čiastočne rozmraziť. Dnes som robila len dve porcie, ale recept som uviedla pre 4 osoby. Možno však použiť akúkoľvek rybku.
-
2
Zázvor som očistila v potrebnej dlžke, pokrájaqla na tenké plátky a tie na prúžky.
-
3
Očistila som cesnak.
-
4
Pripravila som si citronovú šťavu.
-
5
Rybku som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
6
Pokvapkala som ju citronovou šťavou a nechala 20 minút postáť.
-
7
Pridala som zázvor a...
-
8
...prelisovaný cesnak.
-
9
Očistené zemiaky som pokrájala na krížalky a nechala som ich vo vode odstáť, aby sa vyplavil škrob.
-
10
Odstáte zemiaky som scedila, nechala ešte odkvapkať a...
-
11
...vyutierala som ich v čistej utierke do sucha.
-
12
Takto upravené zemiaky som dala do pekáčika, osolila som ich a posypala rascou a pridala som olej.
-
13
Na rybku som pokládla plátky masla a spolu s pripravenými zemiakmi som dala do trúby naraz. Piekla som 20 minút na 220 stupňoch C.
-
14
Podávala som s kolieskom citrona, podliate trochou vynikajúcej maslovo-citronovej šťavičky, v ktorej bolo jemne cítiť cesnak i zázvor. Zemiaky v tejto úprave sa k pečenej zázvorovo-cesnakovej rybke výborne hodili.
Diskusia k receptu