Pečená zázvorovo-cesnaková ryba fotorecept

pusta - fotkapusta, 28. januára 2012
Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept)
Foto: pusta

Máme radi jedlá, v ktorých je zázvor. Skúsila som zázvor s rybou a cesnakom. Výsledkom bola prekvapivo dobrá a chutná ryba, ktorá sa oplatila Zobraziť celý popisMáme radi jedlá, v ktorých je zázvor. Skúsila som zázvor s rybou a cesnakom. Výsledkom bola prekvapivo dobrá a chutná ryba, ktorá sa oplatila a piekla som ju takto už viackrát na žiadosť ostatných. Odporúčam vyskúšať, možno zachutí aj Vám.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

600 g
z 1/2 citrona
2-3 cm
3-4 strúčiky podľa veľkosti
podľa chuti
podľa chuti
60 g plátky
600 g
podľa chuti
5-6 PL




Postup

  1. 1

    Filety z mrazenej aljašskej tresky som umyla, osušila v papierovej utierke a vložila do pekáčika. Nechala som ich čiastočne rozmraziť. Dnes som robila len dve porcie, ale recept som uviedla pre 4 osoby. Možno však použiť akúkoľvek rybku.

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zázvor som očistila v potrebnej dlžke, pokrájaqla na tenké plátky a tie na prúžky.

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistila som cesnak.

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si citronovú šťavu.

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rybku som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokvapkala som ju citronovou šťavou a nechala 20 minút postáť.

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridala som zázvor a...

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...prelisovaný cesnak.

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Očistené zemiaky som pokrájala na krížalky a nechala som ich vo vode odstáť, aby sa vyplavil škrob.

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Odstáte zemiaky som scedila, nechala ešte odkvapkať a...

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...vyutierala som ich v čistej utierke do sucha.

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Takto upravené zemiaky som dala do pekáčika, osolila som ich a posypala rascou a pridala som olej.

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na rybku som pokládla plátky masla a spolu s pripravenými zemiakmi som dala do trúby naraz. Piekla som 20 minút na 220 stupňoch C.

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Podávala som s kolieskom citrona, podliate trochou vynikajúcej maslovo-citronovej šťavičky, v ktorej bolo jemne cítiť cesnak i zázvor. Zemiaky v tejto úprave sa k pečenej zázvorovo-cesnakovej rybke výborne hodili.

    Pečená zázvorovo-cesnaková ryba (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

marianna76
Nádhera... mám zrovna rozmrazenú aj rybu, asi spravím, len zázvor som čerstvý minula... tak aspoň trochu sušeného dám. Dík za recept.
tatranka
Takže tvoj experiment so zázvorom žal úspech.Dármo!!! Je to tak.Skúsená a dobrá gazdiňka vie kombinovať a si poradiť.Veď vlastne takto vnikajú ohromné a nové recepty.Recept je zaujímavý,pekne spracovaný.
salinka
Velmi ma zaujma, ako chuti tato kombinacia. To musim vyskusat.
marus45
Prave na zajtra je naplanovaná rybka. Takže ďakujem za rcp.určite vyskušame a verím že bude chutiť.Zázvor nám chutí,ale toto ma nenapadlo.
radulienka
Oj, opäť môj obľúbený zázvor, dávam ho skoro všade, takže aj toto vyskúšam, mňam...
evanaaa
Tiež používam zázvor ja na rzby aj do marinád ale väčšinou sušený. Zaujímalo by ma, ako sa má uschovávať čerstvý - voľne alebo v chlade a čo s ním ak vyschne? Možno by sa dal aj vysušiť. Aj tento recept sa mi páči, vlastne, podobne robím, citrón, zázvor.
bibicka
V tomto období denne pijeme zázvorový čaj s čerstvého zázvoru. Akurát dnes sme si s mužom kúpili aljašskú tresku a teraz na Vareche hľadám na ňu recept. Tvoj sa mi zdá zaujímavý, a keďže mám doma všetky potrebné suroviny, zajtra pri nedeľnom obede sa Ti iste bude čkať, lebo verím tomu, že to bude fajnota.
radulienka
Túto rybku určite vyskúšam, milujem zázvor a cesnak, no ešte s rybou, fantastická kombinácia. @evanaa , ja zázvor dávam do chladničky v mikroténovom vrecúšku s papierovou osuškou, ktorú a navlhčím a treba si to kontrolovať a osušku vymeniť, aby zázvor nechytil plieseň. Vrecúško nezatvárať, nechať otvorené pre prívod vzduchu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia