Kuracie rezančeky s mrkvou a fazuľou fotorecept
Foto: rennatte
Jednoduché a ľahké jedlo, ak vynecháme smotanu, tak je úplne bez tuku, ale v celkovom množstve hotového jedla sa to "stratí".
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na rezančeky a na suchej teflónovej rajnici osmažíme na bielo
-
2
osolíme, pridáme nastrúhanú mrkvu a pár tenkých koliesok a dusíme vo vlastnej šťave, získame peknú oranžovú šťavu z mrkvy
-
3
po 10 minútach dusenia pridáme pretlačený cesnak, korenie a vegetu
-
4
podusíme ešte 5 minút a pridáme vodu, podľa toho koľko chceme šťavy a fazuľu (bez šťavy)
-
5
zahustíme múkou zmiešanou v troške vody
-
6
pridáme lyžicu sladkej smotany na zjemnenie chuti a farby, necháme prevrieť a podávame s ryžou alebo zemiakmi a s čerstým šalátom. Ja so zvolila kyslú kapustu, do ktorej som pridala mrkvu, ktorú som si odobrala z celkového množstva postrúhanej mrkvy.
Diskusia k receptu